15. sep
Valg: Ordførerkandidatene for de to største gruppene i Hamars kommunestyre. Flere felles saker i sine program. Aud M. Riseng (Ap) og Einar Busterud (BBL).Foto: Eli J. Haugen
 
Ap og BBL, som å sammenlikne bil og fly
HA hadde 2. april en sak om hvor «like» partiprogrammene til BBL og Ap tilsynelatende er. Takk, men nei takk. Det var dessverre heller ikke et forsøk på en forsinket aprilsnarr.

Publisert: 04.apr.2019 15:00
Oppdatert: 05.apr.2019 15:40

Jeg håper virkelig leserne ikke går på limpinnen, for her sammenlignes biler og fly. Det er viktig å understreke at jeg ikke har grunnlag for å mene at Hamar Arbeiderblad driver politisk propaganda for Ap, men det er viktig å nyansere overskriften og innholdet i artikkelen en smule.

«Begge partier vil i neste periode etablere en utlånssentral for sports- og fritidsutstyr, bygge en ny turnhall/flerbrukshall, bidra til et nytt Hamar bymuseum og sikre velferdstjenester i offentlig regi.

De er uenige når det gjelder plassering av hovedsykehus, hvor jernbanetraseen skal ligge (BBL har flagget trasé, Ap avventer utredningene) og om Hamar flyplass skal bygges ned med boliger.

Begge partier ønsker dessuten en tydeligere dreining i en mer grønn og miljøvennlig retning for Hamars innbyggere».

Disse to avsnittene oppsummerer godt at sammenligningen blir nesten pinlig. De er nemlig fundamentalt uenige om de kanskje viktigste spørsmålene for Hamar i et perspektiv som strekker seg lenger enn der snørra renner ut.

Ingenting er i utgangspunktet bedre enn at våre lokale politikere jobber sammen for å gi sine innbyggere de beste løsningene, uavhengig av politisk ståsted. Derav kommer også «likheten» frem i programmene. Dette er de sakene man vil kalle brød og melk i et partiprogram, og som finnes hos samtlige partier som stiller til valg.

I min verden er det imidlertid slik at det er de store sakene som er viktig når vi skal velge politikere som skal legge til rette for innbyggerne inn i fremtiden. At et parti som ønsker å bli tatt seriøst ved neste kommunevalg ikke tar et standpunkt i en så viktig sak som jernbanetraseen, er jo nok til at forskjellen egentlig blir som natt og dag.

Det er etter min mening også viktig å se på historien til disse to partiene, og se hvem som er mest fremme i skoa. Hvem av de to som har vist både mest fremdrift og gjennomføringsevne i posisjon.

Jeg er ikke i tvil om hvem av de to som får seks på min terning. Et annet viktig punkt er også de som skal velges inn for å gjennomføre programmene. Jeg skal ikke late som jeg kjenner det indre liv i Hamar Ap, men utad har det virket som det er en gjeng jeg ikke ville kjøpt en bruktbil av.

BBL har etter min mening vist gjennom to tiår at de har evnene til å fornye seg, og ikke minst rekruttere nye spennende navn til politikken. Ja da, den tidligere «krølltoppen» går igjen, men BBL er så mye mer enn Einar Busterud. At de har fått vervet en populær og særdeles dyktig politiker, som i tillegg har tidligere Ap-ordfører i Hamar på CV`n, bør være attest god nok for de som er i tvil om hvem som bør styre byen.

Så nei. Ikke gå på limpinnen av overskriften i HA og tro at det er hipp som happ! Høstens valg blir en kamp mellom fire skritt tilbake, eller fire skritt frem.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke