15. sep
 
Ap og landbruks-oppgjøret

0
Publisert: 13.jul.2015 04:00
Oppdatert: 13.jul.2015 06:56

Arbeiderpartiets gamle sjefideolog Thorolf Elster sa i sin tid at «sosialisme er den politikk Det norske Arbeiderparti til enhver tid fører». (Han ble, selvsagt, senere Kringkastingssjef slik at ideologien ble kjent for alt folket.)

Sosialisme har etter hvert, fortjent, fått et mer tvilsomt rykte blant gode sosialdemokrater, men min gamle kollega Knut Storberget har tydeligvis funnet en ny vri på ideologen.

Nå er det landbrukspolitikken som blir klassifisert som god eller dårlig avhengig av det standpunktet Arbeiderpartiet til enhver tid inntar.

Hvis landbruksoppgjøret i et år går til Stortinget, svekkes ikke forhandlingsinstituttet. Dersom Ap mener det. Hvis oppgjøret neste år ikke går til Stortinget, fordi Ap ikke vil, svekkes heller ikke instituttet. Det styrkes tvert imot i begge tilfeller! Slik er det der allmektigheten rår.

Problemet for Arbeiderpartiet i dag er at de gamle klassefiendene i Bondelaget er blitt til venner, mens Arbeiderpartiets gamle maktbastion i Småbrukarlaget er blitt til uvenner og ikke lenger opptrer som rundingsbøye for den landbrukspolitikken Arbeiderpartiet til enhver tid føler det bekvemt å føre.

Med regjeringen Solberg har vi fått to gode landbruksoppgjør, landbruket utvikler seg derfor i en positiv retning og forhandlingsinstituttet består i beste velgående.

I virkelighetens verden er det bare truet hvis Arbeiderpartiet skulle føle trang til å ta livet det. Den sjansen bør vi ikke ta, så også for landbrukets skyld er det godt at vi har, og beholder, dagens regjering.

Fylkestingskandidat (H)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke