17. sep
JERNBANEUTBYGGING: Dere har bagatellisert hele problematikken til å være nesten ikkeeksisterende, skriver Thorbjørn Haakenstad til Arbeiderparti-seniorene.
FOTO: TROND LILLEBO
 
Ap-seniorene og dobbeltsporet
I kjølvannet av fredagens artikkel, melder det seg noen spørsmål til Arbeiderpartiets seniorgruppe.

Publisert: 08.jul.2015 04:00
Oppdatert: 08.jul.2015 08:11

På hvilken bakgrunn kan dere fremføre trusselen «at dobbeltsporet ikke kommer til Hamar?» Hvem tror dere fortsatt biter på den?

Videre: Finnes det allerede utredninger som tilsier at det må raseres hele bydeler for å få jernbanen vekk fra Mjøsa?

Dette fremføres jevnlig og må derfor kreves dokumentert av gruppen, slik at befolkningen kan få det innsynet, som dere åpenbart har.

Jernbaneverket har ennå ingen slik utredning på plass. Les HA 21. mai, hvor planleggingslederne Setvik og Monsen skriver.

Ytterligere trues det med: «får høye hus inntil 10 etasjer som en barriere mot Mjøsa i henhold til vedtatte reguleringsplaner for Espern».

Hvis det her henvises til strandsoneplanen fra 2003, vil gruppen vite at slike planer kan endres etter hvert, som politikerne når til ny innsikt.

Hvis gruppen tenker på ideene til Dyrvik arkitekter, er det bare snakk om ideer, og ikke fastsatte planer.

Og dere fortsetter: «Interessen for boliger bak Koigen har etter det vi forstår, ikke vært påvirket av en mulig trasé for dobbeltspor».

Har dere ringt på dørene til beboerne i de aktuelle boligene og spurt om hva de synes om planene til tunnel fra Bryggeriet med tilhørende fylling og bru foran Hamar sentrum, over Skibladnerbrygga og Koigen?

Har dere opplyst dem om at det ifølge planleggingsleder Harald Monsen fra Jernbaneverket, antagelig vil være nødvendig å heve sporene halvannen meter og legge dem i en flomsikret betongkulvert fra Koigen frem til tunnelinnslaget?

Hvordan vil dere forestille dere at den innvirker på utsikten i alminnelighet, og bomiljøene med støy og barrierevirkning i særdeleshet?

Her er vi alle meget spente på hva Jernbaneverket kommer frem til i deres utredning, men dere har bagatellisert hele problematikken til å være nesten ikkeeksisterende, og synes åpenbart at det er helt greit!

Avslutningsvis ser vi frem til konkrete svar på disse spørsmålene, da mange lesere sikkert deler dem med oss.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke