17. sep
 
Ap-seniorenes trasige trasevalg

0
Publisert: 12.jun.2015 04:00
Oppdatert: 12.jun.2015 06:47

Seniorene i Hamar Arbeiderparti har bekreftet sin preferanse når det gjelder valg av trase for ny, dobbeltsporet jernbane gjennom Hamar. At de landet på det vestlige alternativet i strandsona, kom vel ikke som et jordskjelv med styrke 7,5 på Richters skala. Det var rimelig forutsigbart. Om det likevel skulle forårsake en tsunami, kan vi trøste oss med at den nok for det meste skyller vekk noen av deres egne. For her legger ikke bare seniorene seg ut med nærmere 5000 hamarsinger som har underskrevet på sin motstand mot dem, de legger seg ut med all ungdommen.

Begrunnelsen for seniorenes valg er ganske interessant. Som begrunnelse for å vrake det østlige alternativet, nevnes hensynet til Åkersvika naturreservat. Tør man da minne seniorene om at det var nettopp deres eget parti som ivret mest for å bygge en firefelts motorvei gjennom indrefileten av dette naturreservatet. At man noen år etterpå viser sin redsel for å legge en jernbane på øreflippen, blir både pinlig og lite troverdig. Tør man også minne seniorene om at også deres eget prefererte alternativ berører naturreservatet, og må ha dispensasjon for gjennomføring.

Så nevnes jordvernet. Vel vil den østre linja berøre noen jorder, men dette er jorder som vil ligge inneklemt mellom en 4-felts motorvei, et nyutviklet nærings- og industriområde, og nye boligområder. Det blir ikke enkelt å drive grisavl og matproduksjon her. Det er trolig bare snakk om kort tid før vi får et EU-direktiv som forbyr det. Nei, det desidert beste jordvernet vil være å flytte denne jorda til et mer egnet område for landbruk, og gjøre det raskt, og så bygge jernbane der jorda en gang lå. Og som sikkert også seniorene i Arbeiderpartiet er kjent med, er dette et initiativ som kommer fra bøndene selv.

Sentrumsnærhet mener seniorene er et viktig punkt for å beholde jernbanestasjonen der den ligger. Med bakgrunn i de tre stasjonsplasseringer som nå skal utredes, hvilke store og sentrale arbeidsplasser ligger nærmere dagens stasjon enn de to andre?

Da gjenstår vel bare det siste argumentet, nemlig det at vi skal beholde alt som det har vært de siste 150 år. Vi andre, vi som har visjoner for Hamar og Innlandet som strekker seg litt lenger ut i tid enn til neste vinduspuss i Folkets Hus, vi ser at dette vil være en tragisk løsning for Hamar for de neste 150 årene. Det er nå vi har muligheten til virkelig å gjøre en forandring. Men hvor mye forandringer fryder, er tydeligvis generasjonsbetinget.

5. kandidat Hamar SV

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke