Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Ap undergraver

Publisert: 08.feb.2017 21:21
Oppdatert: 09.feb.2017 07:22

21. desember vedtok Hamar kommunestyre traséalternativ Øst for jernbanens føring gjennom byen. Ved avstemmingen fikk alternativ Vest med dagens stasjonsplassering 14 stemmer; 25 stemte imot. Alternativ Øst med ny stasjon ved Vikingskipet fikk 38 stemmer; bare én stemte imot (MDG).

Alternativ Øst ble altså nesten enstemmig vedtatt. Denne enstemmigheten er avgjørende for å få vedtatt alternativ Øst i Kommunaldepartementet, og er også byens sterkeste kort i konkurransen om å få prosjektet med i Nasjonal transportplan 2018–2029.

Men hva opplever vi? Jo, Arbeiderpartiet er i ferd med å undergrave kommunestyrets enstemmighet. Seniorgruppen i Ap er lite fornøyd med at Morten Aspeli og tre andre Ap-kommunestyremedlemmer fikk anledning til å stemme for alternativ Øst; de skulle vært lojale og fulgt medlemsmøtets vedtak om å gå inn for alternativ Vest, mener veteranene i partiet.

Alternativ Vest er ikke nedfelt i Aps partiprogram, og er derfor ikke en sak som Ap gikk til valg på. Det er heller ikke dokumentert at Ap har støtte blant byens innbyggere for dette alternativet. Seniorgruppen mener likevel at modergruppen må fortsette å jobbe for alternativ Vest, selv om hele Aps kommunestyregruppe stemte for alternativ Øst ved den avgjørende avstemmingen. Dette er urovekkende. Jeg har skrevet det før, og jeg gjentar: «Arbeiderpartiet snakker med dobbelt tunge.»

Takk til utbryteren Morten Aspeli som skjønner at kostnaden vil bli avgjørende for departementets trasévalg, og om prosjektet skal få plass i ny Nasjonal transportplan. Alternativ Vest med «undersjøisk» kulvert vil være det desidert dyrest alternativet, og kostnadsoverslaget er også det mest usikre; det går oftest bare én vei. Det vil dessuten belemre strandsonen og sentrum med tung anleggsvirksomhet i mange år.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke