15. sep
EN, TO, TRE ...: Ringsaker Ap vil ikke legge ned noen skoler i øyeblikket, men Kjerstin G. Lundgård og Geir Roger Borgedal innrømmer at Fagernes skole er utsatt i en mulig sammenslåing med Fossen skole. Det samme er Kylstad og Kirkenær skoler.
 
Ap utsetter skolenedleggelser
Ap-toppene vil ikke legge ned skoler nå, men utelukker ikke at Fossen og Fagernes skoler blir slått sammen til en skole.

Publisert: 26.aug.2015 07:05
Oppdatert: 26.aug.2015 07:10

Det samme kan skje med Kirkenær og Kylstad skoler i Furnes.

– Hvorfor ikke gi Fagernes-foreldre en et endelig vedtak?

–Vi må få vedtatt en ny plan for skolerehabilitering. Vi må ta eventuelle endringer når det skal bygges ut, sier Aps varaordførerkandidat Geir Roger Borgedal.

SMÅSKOLER SIKRET

Aps skolepolitiske utspill i dag betyr at Åsen, Lismarka og Messenlia skoler kan være rimelig trygg på at det ikke vil bli noen nedleggelser.

Ap vil ikke gjøre nye grep i skolestrukturen før det er aktuelt med utbygging på Fossen skole eller paviljongen på Fagernes skole må erstattes.

– Da vil det være aktuelt å se på en sammenslåing av de to skolene, sier Aps skolepolitiske talskvinne, Kjerstin G. Lundgård.

– Hvorfor skape usikkerhet med å dra i gang en skolestrukturdebatt i vår?

– Det kom opp fordi oppvekstkomiteen drøftet en permanent paviljong i Næroset. Da sa vi at det var uaktuelt nettopp fordi vi ikke vet hva som skjer i framtida, sier Lundgård.

GRUNDIG PENGEBRUK

Ap er helt klare på at det er uaktuelt å bruke et titalls millioner kroner på en ny skole i Næroset uten å se på strukturen.

– Vi kan ikke gjøre det uten å se Fossen og Fagernes under ett, sier Borgedal.

Det er også bakgrunnen for at Ap nå signaliserer at det kan være aktuelt med en helt ny skole i Furnes til erstatning for Kylstad og Kirkenær skoler.

– Vurderingen blir den samme. Vi kan ikke bruke flere titalls millioner kroner eller kanskje 100 millioner kroner på nye skolebygg uten å se på helheten i området, sier Borgedal.

INGEN SMERTEGRENSE

Ap lar altså Åsen, Lismarka og Messenlia skole overleve i overskuelig framtid.

– I alle fall så lenge elevtallet blir opprettholdt og vi klarer å rekruttere kvalifiserte lærere til disse skolene. Det er det faglige tilbudet til elevene som er avgjørende, sier Borgedal.

– Er det ingen smertegrense for hvor lavt elevtallet kan bli før dørene stenges for godt?

– Det vil ikke være riktig å sette et nedre tall. Har vi gode lærere vil tilbudet til elevene være godt, sier Lundgård.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke