Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Jeg velger meg april
 
April? Hvorfor det?

Publisert: 14.apr.2018 08:22
Oppdatert: 14.apr.2018 08:24

Jeg velger meg april, akkurat som Bjørnson. Men av og til lurer jeg på hvorfor.

Gangen er full av helt unødvendig strøsand som folk og hunder har dratt inn, sola skinner ubarmhjertig i store vindusruter som bare til en viss grad er gjennomsiktige, og hvem vet hva som kan åpenbare seg utenfor når pussefilla forhåpentligvis har gjort jobben sin en gang rundt 17. mai? Naboen kan ha kjøpt seg ny bil. Buchardt kan ha bygd et nytt høyhus. Det kan gå en katt forbi uten at det går bikkjene hus forbi.

– Jeg velger meg april. I den det gamle faller, i den det ny får feste; det volder litt rabalder,- dog fred er ei det beste, men at man noe vil. Det tenker nok bikkjene også. De volder en hel del rabalder uten at katta ser ut til å bry seg katta verken om Bjørnson eller to kortbeinte gneldrebikkjer og hva de egentlig vil. Men fred er det åpenbart ikke.

Og snart kommer flommen, hoggormen, pollenallergien, flåtten, vepsen, edderkoppene og alle de andre småkrypene som vi glemte å glede oss over at vi ikke så noe til mens vi var opptatt med å irritere oss over all snøen. Og om ikke lenge bør vi ha enten en veldig god unnskyldning eller en malerkost klar til bruk. Nå kan vi angre. Og savne snøen.

Så hvorfor i all verden velge seg april? Med søle under skoa, råttent løv og vanndammer så store at det kreves flytevest for å bevege seg på uframkommelige turstier. Og så må det plutselig ryddes, og over alt ser det ut til å være et skrikende behov. Aller mest i overfylte kjellerboder og garasjer, utdaterte borettslagsstyrer og kverulanter i vennelista på Facebook.

– Jeg velger meg april, fordi den stormer, feier, fordi den smiler, smelter, fordi den evner eier, fordi den krefter velter,- i den blir somren til!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke