hacklink
17. sep
 
Aps tungetale
Jernbanedebatten i Hamar.

Publisert: 01.sep.2015 04:00
Oppdatert: 01.sep.2015 09:29

Ser i HA på fredag at lederen i Hamar Arbeiderparti, Thomas Langeland Jørgensen, uttaler at Arbeiderpartiet ikke har landet noe standpunkt om jernbanetrasé, men samtidig sier han at partiet vil ha dobbeltsporet fram til Hamar stasjon innen 2024. Hvor mange tunger har Arbeiderpartiet å prate med?

Alle som har fulgt med i debatten burde nå vite at det bare er ett alternativ som fører dobbeltsporet fram til dagens stasjon, både i 2024 og i evig tid, og det er alternativ vest, som etter stasjonen vil gå på bru i Mjøsa og langs strandsonen. Er der ikke på tide at også Jørgensen nå kommer med klar tale, og sier at Hamar Arbeiderparti går for seniorløsningen, også når det gjelder jernbanetrase. Velgerne fortjener noe mer enn tungetaler.

Vi andre innser at dobbeltsporet innen 2024 føres fram til Hamar, ikke til dagens stasjon, men til Åkersvika. Dette er en god løsning fram til 2030, da dobbeltsporet skal være ferdig til Lillehammer. Det er selvsagt mulig å framskynde dobbeltsporet helt til Lillehammer, slik at Vikingskipet stasjon kan innvies før 2030, men dette betinger at kommunestyrene om noen dager blir inntatt av folk med entusiasme, påvirkningskraft og klar tale, og i mindre grad av tungetalere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke