hacklink
17. sep
 
Arbeid er det viktigste

0
Publisert: 25.mai.2016 04:00
Oppdatert: 25.mai.2016 04:00

I flere år har Norge hatt en ledighetssituasjon som har gitt oss rom til å fokusere på utvikling i arbeidslivet og hvordan vi kan hjelpe arbeidere i andre land med å bedre sin situasjon. Nå har vi kommet til et punkt hvor vi igjen er avhengige av å skape flere arbeidsplasser og å ha dette som oppgave nummer én. Jeg kunne selvfølgelig brukt tiden på å skrive kritikk til de som styrer, men jeg vil heller fortelle litt om hvor viktig det er for enkeltmennesket å være i jobb.

Vi forsker på lykke i vesten. Ikke for om andre er mer lykkeligere enn oss, men nettopp for hvordan vi kan maksimere vår lykke. Lykke er på sett og vis en andre formue Denne forskningen viser at når man er på et stabilt lykkenivå, har trygghet, hus, bor i et fredelig land, og at når det skjer noe dramatisk eller trist i livet, sånn som et samlivsbrudd eller dødsfall, så tar det kort tid før man er på det vanlige lykkenivået igjen.

Det finnes bare ett unntak, og det er når man mister jobben. Da kommer man ikke opp på det vanlige lykkenivået før man har fått en ny jobb. I følge forskningen hjelper ikke noe annet enn å få ny jobb. Man kan ikke fornye seg ved å gjøre andre ting eller å kjøpe seg noe som man har hatt lyst på lenge.

Det er så viktig for folk å ha jobb at det skiller seg ut fra alle andre kriser i livet. Å sikre mennesker muligheten til å få en jobb er det viktigste for både enkeltmennesket og samfunnet. Det er framtidsrettet politikk som gir folk verdighet. Det er det Arbeiderpartiet skal være. Det er derfor vi skal utdanne de klokeste, mest reflekterte, mest kreative og hardtarbeidende arbeidstakere. Vi tror på et samfunn der alle jobber er like mye verdt. Vi ser viktigheten av en sterk velferdsstat og et trygt arbeidsliv.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke