17. sep
 
Arbeid og velferd

Publisert: 06.sep.2017 15:09
Oppdatert: 06.sep.2017 15:12

Det er innspurt på valgkampen. Også en som ble kommunepolitiker på sine gamle dager, må regne med å stå på stand. Dermed ble det nødvendig å sette seg inn i partiets program (nesten 100 sider), og jeg tok først fatt i en post som heter «Arbeid og velferd».

Med min yrkesbakgrunn var det et tema som vakte nysgjerrighet – og det er kanskje ikke et tema man har hørt Senterpartiet snakke mest om.

Det jeg fant, var for meg meget positivt, og jeg vil nevne de tre strekpunktene i starten:

• Ta vare på den norske arbeidslivsmodellen.

• Flere må i jobb

• Nei til passiviserende trygdeytelser og sosial dumping.

Fra teksten kunne det være fristende å nevne mye, men jeg begrenser meg til tre klipp fra de to første avsnittene:

– «Norsk arbeidsliv må utvikles i samarbeid mellom myndigheter, arbeidsgivere og arbeidstakere. Samarbeidet bygger på målsettinger om høy verdiskaping, full sysselsetting, jamn fordeling av inntektene og reallønnsvekst for alle grupper».

-«Framtiden til den norske arbeidslivsmodellen avhenger av at partene står sammen om å bygge opp og forsvare et godt organisert arbeidsliv. Nedgangen i antallet fagorganiserte og mindre bruk av tariffavtaler, undergraver denne plattformen.

Fordi kollektiv lønnsfastsettelse er avgjørende for framtiden til arbeidslivsmodellen, må en slik utvikling motvirkes».

-«Flere arbeidstakere i privat sektor må omfattes av tariffavtaler, og tariffavtalene må åpne for lokale forhandlinger».

Jeg har gjennom 30 år arbeidet for ei yrkesgruppes lønns- og arbeidsforhold, og ble glad da partiet mitt tok fatt i nettopp det i sitt valgprogram!

Hvis dette fenget deg som leser, kan du enkelt finne mer på Sps hjemmeside.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke