Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Arbeid: Arbeid til alle en fin målsetning.Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
 
Arbeid til alle?
Ovennevnte tittel er en fin målsetning. Det å få flest mulig ut i arbeidslivet er en ingen liten gevinst for samfunnet.

Publisert: 20.aug.2017 17:41
Oppdatert: 20.aug.2017 17:41

Det er viktig at man legger listen høyt, men, samtidig må man ha beina på jorden.

I en samfunnsutvikling der terrenget i nærings- og arbeidsliv endres fra dag til dag, der mennesker erstattes med roboter, korttidsansettelser, arbeidsinnvandring, immigrasjon generelt, svart arbeid vice versa, må man, enten i næringsliv, politikk og offentlighet, vite hva de snakker om, så derfor, fra mitt ståsted (døve og hørselshemmede), er arbeid til alle de som har evner og muligheter til å komme inn på arbeidsmarkedet, egentlig en floskel.

Dette på grunnlag fra virkelighetens verden, når døve/hørselshemmede måtte gå fra sine jobber, i en landskjent transport/logistikkfirma og i helsevesenet i en kommune. Selv om de hadde vikarjobber, men, over flere år og måneder, forteller dette om vrangsyn, hvor de kan skalte og valte som det passer dem best, enten av økonomiske eller andre hensyn. Verst er det egentlig med kommunen, som sa opp den døve, fordi vedkommende hadde skaffet seg fagbrev og derved krav på bedre lønn og fast ansettelse? Her er det uten tvil audisme, undertrykkelse av døve og hørselshemmede.

Arbeid i næringsliv og i det offentlige er nå mer og mer basert på vikariater og midlertidige ansettelser og derfor mener undertegnede at arbeid til alle er en floskel. Hvis dette er synet som styrer arbeidslivet, er det ikke til å unngå at NAV sliter. NAV skal ha ros for at etaten i dette arbeidet med å få folk ut i arbeidslivet gjør sitt beste. Og også ros til bedrifter som vil være med og gjøre en innsats på dette området.

Skal dette med å få alle, som har muligheter og evner, i arbeid, bli valgkampsak , må politikerne være ærlige å vite hva de snakker om. Uten å få de berørte partene i arbeidslivet til å samarbeide og være ærlige i sak, må det bare bli, igjen, en floskel. For det å få flest mulig ut i arbeidslivet, gir jo, som tidligere nevnt, enorme gevinster for landet, ikke bare økonomisk.

Derfor er det for enkelt og bekvemmelig å la de som virkelig kan gjøre en innsats i arbeidslivet, bare nave mot sin vilje, en av mange årsaker til større ulikhet i Norge i dag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke