hacklink
buy instagram followers
19. sep
1.-mai: «Arbeid til alle» er viktig nå som før. Dette er fra 1.-mai i Hamar i 2003.Foto: Trond Lillebo
 
Arbeid til alle må være jobb nummer 1
Det er snart 1.mai, en dag som ikke har mistet aktualiteten, snarere tvert imot.

0
Publisert: 29.apr.2016 04:00
Oppdatert: 29.apr.2016 09:10

Vi har den høyeste ledigheten på flere år, og en regjering som sitter helt stille i båten – og holder pusten. De håper at den pågående krisa med 134 000 arbeidsledige vil gå over av seg selv. Det vil den ikke. Forrige gang Norge var rammet av krise, tok Stoltenberg regjeringen grep og satte inn effektiv motkonjukturpolitikk. Dette skjer ikke i dag. Solberg og hennes folk ser en annen veg, vi har en arbeidsminister som opptrer mer som motivasjonscoach enn handlekraftig politiker. Dette er ikke omstillingsprosesser, dette er unnfallenhet fra regjeringens side.

I Hedmark er vi ennå forskånet fra de kraftigste svingningene i arbeidsmarkedet. Men etter hvert som krisa brer om seg fra Sør-Vestlandet, mot Oslo og Innlandet vil vi også får merke det. Hver og en av oss arbeidstagere vil kunne få merke den. Kommunene vil merke den, så tett sammenvevd som kommuneøkonomien er med nasjonaløkonominen.

Hedmark har alle forutsetninger for å bidra både til det grønne skiftet og å løse utfordringene i arbeidsmarkedet. Jeg håper at styrende myndigheter nå ser de muligheten vi har å by på, og satser på et nasjonalt løft. Et kompetansesenter for bioøkonomi på Hamar. Elektrifisering av Røros og Solørbanen slik at råvarer kan fraktes miljøvennlig ut og inn av området. At de i stedet for å sitte stille med armene rett ned, heller tar i et tak for alle de 134 000 arbeidsledige i landet vårt, og samtidig setter fart på arbeidet med Innlandsoffensiven.

Søndag er det 1.mai – den regjeringen vi har nå ser ut til å jobbe mer for skattelette til de rikeste enn å holde ledigheta lav. For oss i Arbeiderpartiet vil arbeid til alle fortsatt være jobb nr 1.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke