hacklink
18. sep
#metoo: Det dreier seg om Trond Giske .
 
Arbeiderbevegelsens saksbehandlere
Aftenposten har sendt ut en henvendelse til 155 Ap-ordførere. Avisa lurer på hva de syns om Giske, og hva som bør bli hans skjebne.

Publisert: 08.jan.2018 14:53
Oppdatert: 08.jan.2018 15:33

22 svarer, én av disse, en ordfører på Hitra, mener Arbeiderparti må innkalle til ekstraordinært landsmøte for blant annet å vurdere om Hadia Tajik bør få fornyet tillit. Kaoset er snart komplett.

En ordførerkandidat i Stange har offisielt meldt seg på som saksbehandler, og et utall andre har konkludert. Ringsakers ordfører har for en stund tilbake erklært at Giske ikke lenger har hennes tillit, og HA er litt i stuss over at Anette Trettebergstuen ikke offentlig erklærer seg som saksbehandler. For hva er det hun sier? Jo, hun ønsker ikke å uttale seg mens partiet har en pågående prosess.

Hva er det vi ser her? Er det ei dame som syns trakassering blir mindre interessant å uttale seg om fordi dette skjer i hennes eget parti? Det er langt fra virkeligheten, hun er bare noe så sjeldent som et partimedlem som lar partiets leder få arbeidsro og at de rette talspersoner legger fram konklusjonene i det øyeblikk alle parter i konflikten er hørt og det personlige rettsvern har blitt godt ivaretatt for alle, inkludert Giske selv. Hun er altså bare en type som forsøker å respektere et demokratisk fattet vedtak i en svært krevende sak. Det oppfatter jeg som en særdeles rakrygget holdning som mange kan ta til seg.

Når pendelen svinger, som i denne saken, er det viktig å ha tunga rett i munnen. For ikke å si i rett munn. At Aftenposten og VG setter alle kluter til for å få dette partiet til å forsvinne i løse luften, er knapt noen overraskelse.

Men la oss slippe en historietime utelukkende avgrenset for de rene og ranke, de som aldri har brutt fartsgrensene eller vært på epleslang. Dette er billedlig ment, og må ikke forveksles med alvoret i saken, verken for Arbeiderpartiet eller Trond Giske.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke