Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Arbeiderpartiet - Hamar Sykehus og Hamar by

Publisert: 06.feb.2019 16:22
Oppdatert: 06.feb.2019 16:32

Styringsdyktig er et begrep politikere bruker. Når det gjelder sykehus er begrepet ubrukelig. Potensielt antall pasienter, god tilgang til relevant kunnskap, investeringsevne og teknologi er avgjørende.

200.000 til 300.000 innbyggere er ikke tilstrekkelig for et hovedsykehus. Hovedsykehus nevnes for å skape politisk rom og tåkelegge Arbeiderpartiets manglende støtte til Hamar sykehus.

I 1972 pågikk det en politisk kamp om flytting av sentrale funksjoner i Hamar til Elverum. Arbeiderpartiet vedtok sin langtidsplan om jordvern og flytting til Elverum, der byen skulle bygges opp. Senterpartiet/bondepartiet stemte med.

Det nye sykehusbygget i Elverum ble bygget og funksjoner på Hovedsykehuset på Hamar ble flyttet. Arbeiderpartiet viser den gang ingen forståelse for å bygge en solid byfunksjon på Innlandet.

De sørger for å blande kortene. De har flertall og bestemmer. Og nåde den som ikke dilter med.

Vi vet å holde kjeft. Dyktige medarbeidere på Hamar Sykehus konsentrerer seg om spesialistfunksjoner og lykkes.

Så til neste runde. Sanitetsforeningen har i 40 år bygget opp en av landets fremste gynekologiske avdelinger på Hamar Sykehus. Den suksessen må vi flytte til Elverum, vedtar Arbeiderpartiet. Det er ikke mulig å bryte opp og flytte mennesker som trives og har organisert kunnskap, teknologi. Dette vet alle som lever av en virksomhet.

Miljøet på Hamar Sykehus Gynekologisk avdeling brytes i filler. Mange mennesker blir utrolig skuffet, men biter det i seg. Det politiske flertallet, Arbeiderpartiet, har talt.

Nå står byen foran et nytt katastrofalt skritt, hvor Arbeiderpartiet leder an. Hamar Sykehus skal flyttes til Moelv. Hamar Arbeiderparti har abdisert. De er ikke Hamar by sin venninne. Finn Arne Eriksrud har talt.

Dette skre Finn Arne Eriksrud onsdag.

Ingen snakker eller skriver om hvordan et moderne behandlingssenter skal rekruttere og fungere. Alt er som før, dumskapen kjenner ingen grenser.

Lenge før bygningsmassen i Moelv blir bygget, har det godt fungerende ekspertmiljøet på Hamar Sykehus gått i oppløsning. Men Arthur vil bygge i treverk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke