hacklink
17. sep
 
Arbeiderpartiet må si klart nei

0
Publisert: 09.apr.2015 04:00
Oppdatert: 09.apr.2015 04:00

Norge er eneste land med en ordning der flypassasjerer fristes til å kjøpe rimelig alkohol på flyplassene. Vår blå regjering har utvidet muligheten. Salget går strykende. Regjeringspartiene og Venstre, har en alkoholpolitikk der det oppfordres til fri flyt. Taxfree alkohol til flypassasjerer føyer seg godt inn i denne politikken. På Arbeiderpartiets landsmøte kommer det forslag om at taxfreesalget av alkohol skal opphøre. Høyres Svein Flåtten signaliserer sterk motstand til det, og sier at ingen reiser med fly for å kjøpe alkohol. Nei, de gjør ikke det. Hvorfor skal de da som bonus, tilbys billig alkohol?

Undersøkelser om alkoholkonsum har alltid vist at innsnevring av mulighetene for rimelige alkoholkjøp reduserer alkoholmisbruk og voldstilfeller sterkt. Ikke minst familievold. Bare det å innkorte skjenketider viste at antall voldstilfeller gikk ned 17 prosent. La oss styrke og ikke svekke vårt Vinmonopol som et viktig og helt nødvendig verktøy i vår alkoholpolitikk. Landsmøtet i Arbeiderpartiet må derfor si et klart nei til «fri flyt» av taxfree alkohol . Det er et ja til en sunn velferdspolitikk både for enkeltindividet, familien og samfunnet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke