hacklink
18. sep
 
Arbeiderpartiets partikultur
Vi gamle seniorer med 50-60 års medlemskap i Arbeiderpartiet har både bivånet og selv vært involvert i mange interne sterke diskusjoner mellom ulike interesser og fraksjoner.

Publisert: 18.jun.2018 14:32
Oppdatert: 18.jun.2018 14:38

Arbeiderpartiet har bestandig vært et levende parti med meningsbrytninger innad. Når endelig vedtak er gjort må også de som ikke fikk det slik de ville rette seg etter det. Det gir klarhet til folket om hva som er partiets politikk på viktige områder.

Både Veterangruppa i Hedmark Arbeiderparti og seniorgruppa i Hamar Ap består av erfarne organisasjonsfolk. De har i et langt liv for partiet og LO lært og praktisert hva godt og rett organisasjonsarbeid går ut på. Jeg var med å starte Veterangruppa i 1995 og var dens sekretær i endel år. Jeg har også sittet i Seniorgruppa, men har nå gitt meg. Summen av det jeg har erfart i arbeidet i de to fora er at vi har blitt satt stor pris på med det arbeid vi har gjort for partiet. Selvsagt kan det ha vært torner i rosenes leir, men de har vi tatt bort internt.

God partikultur er avgjørende for å lykkes som parti. Det handler om troverdig politikk. Det blir ikke troverdig når det tillates av Hamar Ap at våre fremste folk i kommunestyret overbeviser vår gruppe om at de skal stemme subsidiært for motpartens forslag i trasevalg for jernbanen forbi Hamar. Det utvanner grundig styrken i Hamar Aps nesten enstemmige tidligere vedtak på medlemsmøte om at partiets standpunkt er vestre trase. Det er helt riktig at det fra Seniorgruppa reageres på dette. Hva skal folk tro?

Nå ser jeg av HA 16. juni at Hamar Aps styre vil se framover og gir advarsler mot drøy språkbruk, tydeligvis rettet mot Seniorgruppa. Hvorfor tar de ikke opp at Morten Aspeli har opptrådt illojalt mot eget parti i jernbanesaken? Nei, tvert om strykes han med håra. Utrolig. Videre vil styret jobbe for en mer samlet organisasjon, og se på dette med lag og seniorforum. Styret og partiet er på ville veier når det trolig mener at vi ikke har bruk for slike fora, de skal antakelig knebles eller opphøre. Det riktige er politisk å la de tusen blomster blomstre. En av styrets viktige oppgave er så å tilse at tillitsvalgte ikke saboterer bindende vedtak i partiet. Her har styret i Hamar Ap noe å lære.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke