Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Arbeidsformidlingen savnet
Arbeidsmarkedet.

Publisert: 19.apr.2016 04:00
Oppdatert: 19.apr.2016 09:48

Arbeidsformidlingen som på 1970-tallet kontaktet bedrifter aktivt og forsøkte å skaffe arbeidsløse jobber, ble borte. Jeg har forstått det som den er savnet. Istedet fikk vi Nav.

Politikerne har gitt Nav oppgave med å gjennomføre arbeidsmarkedskurs og arbeidsmarkedstiltak, men har det ført til de faste jobbene som er ønskelig? Jobbsøkerne blir jo av Nav henvist til å annonsere på nett. Der er det bemanningsselskaper og rekrutteringsbyråer som formidler, følgelig er dette privatisert.

Jobbene er kanskje ikke nært, folk vil ikke flytte, og langtidsledige blir mindre attraktive etter som tiden går. Sosialstønad som da mange må ty til, er ikke attraktiv. Den skal vel helst betales tilbake når en kommer i arbeid?

Så hvorfor kan ikke noen arbeidsledige slå seg sammen og danne privat arbeidsformidling her i Ringsaker? Her er det mange bedrifter, folk kjenner hverandre. Drive oppsøkende virksomhet skulle ikke være så vanskelig. Dette måtte være fint å ha ved siden av Nav, men om det ville gi noe større inntekter er ikke godt å vite.

De store bemanningsselskapene som bruker nettet, må tjene på dette. Det går jo an å begynne i det små og vokse seg større?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke