Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Utenfor: Mange ungdommer er utenfor, av ulike grunner.Foto: Sara Johannessen, NTB Scanpix
 
Arbeidsgiver - du er herved utfordret
Ungdomsledighet: Det er et samfunnsansvar å åpne døra for ungdommer som sliter med å åpne den selv, skriver Anja Søberg.

0
Publisert: 23.nov.2015 04:00
Oppdatert: 23.nov.2015 12:18

I hele landet, også i Hedmark, ser vi at en for stor gruppe står utenfor arbeidslivet. Den gruppen som øker mest, er ungdom under 30 år. I Hedmark står i underkant av 3.000 ungdommer i dag uten jobb. Av disse har godt over halvparten såkalt nedsatt arbeidsevne; det betyr at de av forskjellige årsaker har utfordringer med selv å komme i arbeid.

Det er ulike grunner til at mange ungdommer står utenfor arbeidslivet; ikke fullført skolegang, ingen utdanning, utfordringer knyttet til rus, psykiske lidelser, sosial tilknytning og annen sammensatt problematikk. Felles for dem alle er at desto lenger tid det går uten at de får prøve seg i arbeid, desto mindre blir muligheten for at de noensinne kommer ut i jobb.

Som noenogtjueåring, uten fullført utdanning, med flere hull i CV-en og lite erfaring å vise til, er det liten sjanse for å få sin søknad og CV plukket ut fra søknadsbunken. Nåløyet for å slippe inn hos en arbeidsgiver blir fryktelig lite, og uten «napp», synker naturlig nok motivasjonen.

Ungdommen er framtida vår, og de er helt avhengig av at du som arbeidsgiver bidrar.

NAV i Hedmark jobber hver dag iherdig med å bistå ungdom og andre med å komme i arbeid. NAV-kontorene i fylket og NAV Arbeidslivssenter samarbeider tett gjennom oppfølging av både arbeidssøkere og arbeidsgivere for å få dette til.

Et viktig mål er å få bedrifter og arbeidsgivere i fylket til å ta sin del av samfunnsansvaret, og åpne døra for ungdom som av ulike grunner sliter med å åpne den selv. Ved å ta en av disse ungdommene inn i din bedrift eller virksomhet, kan du være den som gir det nødvendige dyttet; den nødvendige følelsen av mestring, av å være ønsket, av å bidra – som kanskje er det som mangler for å komme i jobb på egenhånd. Det kan utgjøre en stor og viktig forskjell.

Veileder i NAV-kontor og IA-rådgiver ved NAV Arbeidslivssenter følger opp både arbeidssøkeren og arbeidsgiveren når en arbeidspraksisordning settes i gang, og bidrar med vår kompetanse og våre virkemidler for å få det til å bli god læring og nyttig erfaring for begge parter. Inkluderingskompetanse hos deg som arbeidsgiver er avgjørende for at Hedmark og Norge skal lykkes med å inkludere alle i arbeidslivet, og vi i NAV skal gjøre vårt beste for å bygge den kompetansen sammen med deg.

I disse dager pågår en kampanje, i regi av partene i arbeidslivet, ved navn #giensjanse. Kampanjen retter seg mot landets arbeidsgivere, og oppfordrer dem til å gi ungdom en sjanse. Hovedambisjonen er å øke interessen for arbeidet med delmål 2 i IA-avtalen, som handler om inkludering og rekruttering av mennesker med nedsatt arbeidsevne, og å få flere arbeidsgivere til å rekruttere nye medarbeidere ved hjelp av NAV.

Dette er imidlertid arbeid som er like viktig hele tiden. Det betyr at også når kampanjen er over, er arbeidet med inkluderingskompetanse og det å få ungdom og andre ut i jobb en av NAVs aller viktigste oppgaver. Du som er leder, mellomleder, tillitsvalgt, verneombud eller engasjert ansatt i en IA-bedrift, oppfordres til å ta kontakt med din IA-rådgiver ved NAV Arbeidslivssenter.

Vi vil gjerne samarbeide med dere for å få ungdom – framtida – ut i jobb for å bygge nødvendig kompetanse og erfaring.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke