17. sep
SLUTTER: Stein Erik Thorud.
 
Arbeidsgivers ansvar å ta vare på ansatte – også rådmannen

Publisert: 07.des.2018 13:34
Oppdatert: 07.des.2018 13:40

Det ble torsdag offentliggjort at Stange-rådmann Stein Erik Thorud trekker seg fra jobben sin. Utdanningsforbundet Stange ser alvorlig på hvordan Thorud er karakterisert i media den siste tiden, der det går mer på person enn saken det i utgangspunktet dreide seg om.

Politikere har arbeidsgiveransvar for rådmenn, og bør i aller høyeste grad være seg bevist sitt ansvar her. Arbeidsgivere skal sørge for at ansatte opplever å bli ivaretatt, og sørge for at Arbeidsmiljølovens bestemmelser er oppfylt – dette gjelder også arbeidsforholdet mellom politikere og rådmenn.

Når vi leser det som står omtalt i media om denne aktuelle saken blir Utdanningsforbundet Stange betenkte med tanke på rekruttering i kommunene og ellers i det offentlige. Dette er ting som fort kan føre til utrygghet, og at kommunene kan stå i fare for og ikke få de beste kandidatene når det lyses ut nye stillinger.

Enhver offentlig person må tåle kritikk, at det «blåser hardt i takene» og at det blir stilt kritiske spørsmål om saker, men det er dårlig skikk å gå til personangrep i offentlige medier. Dette må man holde seg for gode til.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke