Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Argumenterer mot bedre vitende
Jernbanedebatten i Hamar

Publisert: 28.sep.2016 04:00
Oppdatert: 28.sep.2016 08:51

Jeg tror direktør Gunnar G. Løvås argumenterer mot bedre viten i sitt innlegg i HA 20. september.

Gods: Det koster 200 meter med kort tilsving som likestiller korridoralternativene i forhold til potensialet for gods transport.

Stasjonsplassering: I JBVs egne analyser er forskjellen i antall passasjerer svært liten og ikke signifikant. Det som er gjort av prognoser er minimalt og ignorerer store brukergrupper i Hamars umiddelbare nærområder. Planer for trafikkavviklingen rundt eksisterende stasjon ytterst på Hamar-halvøya (dagens stasjon) er ikke tilstrekkelig utredet og burde vært på plass før valg av stasjonenes plassering.

Byutvikling: Med Riksantikvarens innsigelser virker det som helt utopisk å bygge høyhus på kulverten vest for Hamar sentrum. Med dette vil arealet for utbygging av boliger og arbeidsplasser blir dramatisk mindre med Korridor 1 i forhold til Korridor 3. Med dette er nytteverdien av Øst i forhold til vest med kulvert ikke bare 1,7 milliarder høyere, men antagelig nærmere fire milliarder i favør av Korridor 3. Her vises til høringsuttalelser fra blant andre Hamar Høyre. Forskjellen skriver seg primært fra verdien av frigitte områder og forskjeller i kompleksitet fra bygging av kulvert alternativet til bygging av østre trasé.

Disse tre forholdene er åpenbar for alle som følger saken og titter bak den autoriteten Jernbaneverket skjuler seg bak som fagetat. Det er komplett uforståelig det de holder på med. Hvor er de faktiske argumentene for den steile holdningen? Et eksempel på vikarierende argumentasjon er hvordan en i Moss definerte «nærhet» som tre kilometer og i Hamar 600 meter.

Jernbaneverket bør overlate politikk til politikerne og konsentrere seg om å bygge jernbane. Hvorfor kan ikke nå ressursene brukes til å se på mulighetene i Korridor 3 alternativet i stedet for å gå til angrep på innsigelsene fra Riksantikvaren med alle midler og ved å mobilisere hele JBVs politiske nettverk? Folk er ikke dumme og i denne saken bør de nå være veldig forsiktige. Vi følger med, veldig mange etterhvert følger med på hvordan samfunnsverdier forvaltes.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke