16. sep
Skisse: Det er dette HAs redaktør i en lederkommentar kaller «den forhatte brua».
 
Arroganse og ydmykhet
HA er tilnærmet monopolist på lokal mediedekning av jernbanesaken. En skulle tro at avisen ville være opptatt av å bli oppfattet seriøst både i sin redaksjonelle dekning og redaktørens kommentarer.

Publisert: 12.des.2017 13:52
Oppdatert: 12.des.2017 14:12

Å slutte seg til dem som allerede ligger i skyttergravene, tjener ikke prosessen og alle som ønsker en grundig, men samtidig raskest mulig avklaring for Hamar.

HA går i en leder 6. desember hardt ut mot BaneNor og beskylder etaten for arroganse og manglende ydmykhet. Kraftsalven er basert på et referat fra et møte mellom Fylkesmannen og Jernbanedirektoratet om evaluering og videre framdrift i jernbaneprosessen. BaneNor svarer at ikke alt har gått som man hadde tenkt på Hamar og at årsaksforholdet er mer sammensatt enn en kan få inntrykk av i HAs leder.

Les hva BaneNor svarte her.

HAs leder befester og forsterker redaktørens påståtte inntrykk av BaneNors manglende troverdighet slik enkelte ledende politikere og aksjonsgrupper også framstiller etaten. Således står østfronten samlet i å skylde på BaneNor for regjeringens nedprioritering av Hamar og Dovrebanen med mange år.

9.desember skriver redaktøren at kommunestyret bør benytte nullstillingen av utredningsprosessen til å lufte oppslutningen om «midt». Trase midt er en underjordisk stasjon ved CC –stadion og en anleggsgrop som deler byen mellom Stangeveien og helt til Ankerskogen. I størrelsesorden ligger 230-240 boenheter innenfor anleggsbeltet og må innløses. Mange av disse er bosteder for eldre og trygdede. I tillegg må anslagsvis 14-15 næringsbygg, to barnehager og opp mot tre bygg for høyskolen innløses. (KU Hovedrapport side 83) Løsningen ble forkastet blant annet på grunn av en vesentlig høyere økonomisk og samfunnsmessig kostnad.

I samme leder omtaler redaktøren brualternativet i vest som det forhatte brualterntivet. Det virker unødvendig konfliktskapende å benytte ord som forhatt, om en bruløsning som er vedtatt enstemmig av ordfører Busterud og kommunestyret (Kommuneplan 2011) og som er en løsning som Regjeringen, Riksantikvaren og flere ønsker bedre utredet.

Redaktøren har tidligere manet aktørene til å kjøle ned debatten. Flere ledere i HA den senere tid, fyrer opp under en krass debattform og en ordbruk som oppleves som unødvendig og uverdig. Når BaneNor sier at ikke alt har gått som tenkt på Hamar, kan mediemonopolistens bidrag, være noe de tenker på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke