hacklink
17. sep
 
Arrogante toppolitikere

0
Publisert: 12.apr.2016 04:00
Oppdatert: 12.apr.2016 08:17

Det er egentlig beklagelig at vi velger en slik overskrift, men hva annet er dekkende etter å ha lest intervju med sentrale politikere i Ringsaker i HA 6. april. På Sjusjøen har vi hatt en levende velforening i mer enn 50 år, men nå spør vi oss om det lenger er verdt arbeidet, så lenge de mest sentrale politikere gir oss det glatte lag.

Glemt er tydeligvis alt det hytteeierne bidrar med til kommunen, sjøl om disse politikere vet det særdeles godt. Pengene kommer inn på konto, og deretter er det «vi» som bestemmer. Glemt er det at grunneierne får alle sine inntekter fra hytteeierne, «det betyr sunn drift og ikke grunnlag for misunnelse.»

Glemt er det at Lunkelia ligger som et urørt fredelige område som brukes og nytes av tusener sommer som vinter, før vi kommer til høyfjellet. «Oslo folk med Teslaene sine leker miljøvernere i vårt område» og «jeg har trøbbel med å se at dette er en åsli det ferdes folk i».

Går det an for ansvarlige politikere å være mer arrogant?

Vi skal ikke her gjenta alle argumenter mot utbygging av Lunkelia. Det er godt dekket av HA de to siste årene og de er særdeles mange i fra et stor mangfold av brukere av Sjusjøen.

De intervjuede politikere vet også meget godt at en arealplan er en ramme for hva som kan gjøres, men at det selvfølgelig ikke er noen plikt, og at det kan stoppes om konsekvensene, som blir utredet i reguleringsplanen, blir for store.

Det bekreftet ordføreren med klare ord under vårt årsmøte i fjor sommer.

Gruppelederne for Høyre, Frp og Sp har tydeligvis en annen oppfatning. De gir uttrykk av at dette er endelig bestemt og «en skandale om Lunkelia stoppes». Vi får håpe at de andre politikerne i disse partiene har et litt bedre gangsyn.

Styret i Sjusjøen Vel

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke