Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Artsmangfoldet
Rovdyrdebatten.

Publisert: 19.apr.2016 04:00
Oppdatert: 19.apr.2016 11:14

Svar til Paul Granberg i HA 12. april. Jeg er ikke helt enig i det som står der.

Ulvene vi har i Norge i dag er ikke en rest av en helnorsk bestand. Ifølge Rovdata, stammer den fra fem innvandrede ulver fra øst. De norske ulvestammene ble utryddet for mange år siden. Hvordan det var med ulv i Norge for tusenvis av år siden er uinteressant for oss som bor her i dag.

Det er dagens problemer vi må forholde oss til. Det er heller ikke ulven som utrydder plantene, men livsgrunnlaget til plantene forsvinner når kulturlandskapet og husdyra blir borte. Bernkonvensjonen, pålegger oss å ta vare på disse plantene.

Granberg sier at vi ikke kan reversere utviklinga som har vært i jord og skogbruket. Men da kan vi heller ikke reversere rovdyrbestandene til slik det var her for 150 år siden. Om ulvestammen får formere seg fritt, som mange ønsker, er jeg redd at hjortedyrene i Norge vil bli sterkt skadelidende. Den norske villreinen er siste rest av Europas villrein og burde være mye viktigere å ta vare på enn ulven som finnes i alle land på Europas fastland.

Jeg påstår at ulven utgjør en trussel mot de menneskene som bor på landsbygda, både direkte og indirekte. Menneskene er også en del av naturen og artsmangfoldet. Der det bor folk er det ikke plass for ulv. Slik har det alltid vært.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke