16. sep
 
Asylmottak stenges

Publisert: 07.feb.2017 14:47
Oppdatert: 07.feb.2017 14:47

UDI legger ned ytterligere 2.100 plasser kunne vi lese for få dager siden. I august meldte UDI om at de ville legge ned 7000 mottaksplasser. Begrunnelsen er at det ikke lenger kommer mange asylsøkere til Norge. Betyr det at det ikke lenger er flyktninger til Europa?

Nei, de som greide å ta seg over Middelhavet, strandet i Hellas. Et land med en vaklende økonomi og stor arbeidsledighet. Neppe i stand til å ta seg av alle som kom. Flyktningene havnet i store leirer hvor de nå bor i telt og hvor tilgangen på mat ikke alltid er tilstrekkelig.

Vi har ledig kapasitet i mottakene. Hvorfor kan ikke Norge på midlertidig basis avlaste disse flyktningeleirene?

Vi kunne bruke noen av de nyoppussete mottakene som nå stenges, til barnefamilier fra flyktningeleirene. Gi dem beskyttelse med klar beskjed om at dette er midlertidig. Når det blir fred i hjemlandet, må de regne med å reise hjem. Noen av foreldrene vil sikkert kunne organisere undervisning for barna i hjemlandets språk og tradisjoner og dermed forberede dem på å vende hjem når forholdene ligger til rette for det.

Vi gjorde da vel noe slikt i forbindelse med Balkankrigen (var det ikke noe med en luftbro?) og mange av dem som da kom, vendte jo tilbake til hjemlandet.

Hva er det vi er redd for?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke