hacklink
18. sep
 
Atomvåpen og Norges holdning

Publisert: 18.okt.2017 13:56
Oppdatert: 18.okt.2017 13:58

Det er ikke ofte hovedinnlegget i Debatt resulterer i heftige debatter i avisen. Det forutsetter at temaet fanger en interesse blant leserne.

11. oktober trykker HA, meget klokt, Terje Amundsens innlegg som hovedinnlegg. Jeg skal ikke gå inn på innholdet i hans tekst, som jeg bare kan si meg enig i det meste, men jeg savner responsen fra HAs lesere i denne for oss og hele verden interesse.

Bryr vi oss ikke om atomvåpenets trusler mot menneskeheten og kloden og hvorfor?

De visste hva de gjorde, den gang de slapp to «mindre» atombomber over Hiroshima og Nagasaki. Er det utelukket at det kan gjentas i 2017 eller senere? Nei, mulighetene er der, dersom ikke verdenssamfunnet tar til vettet.

Det var ikke militære installasjoner eller våpen de ville tilintetgjøre, for å få slutt på den 2. verdenskrig. Det var sivile mennesker, barn og gamle, sivil infrastruktur, som ble ofret.

Hensikten legitimerer handlingen ble det sagt, men hva var den egentlige hensikten? Meningene er her delte.

Nå har verdens mektigste krigsmakt valgt en president, som truer med fullstendig utslettelse av et lite land, som har en uforutsigbar leder, som kanskje har utviklet atombombe.

Forblir det bare store ord og trusler og en lykkelig slutt?

Det er bare nyanser i forskjellen mellom Arbeiderpartiet og «borgerlige», som i dag sitter ved makten og hvordan Norge stemmer for eller mot atomvåpen.

Våre politikere må få klar beskjed fra sine velgere, om ja eller nei til atomvåpenet. Det er ikke USA eller NATO, som stemmer inn «ja»-folkene neste gang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke