Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Attraktivt gårdsbruk til salgs

Publisert: 04.nov.2016 16:54
Oppdatert: 04.nov.2016 17:04

En salgsannonse fra Landbruks og Næringsmekler AS, bekjentgjør salg av et gårdsbruk utenfor Moss som en egnet attraktiv eiendom. Landbrukseiendommen er på 233 dekar hvorav 144 fulldyrket og inneholder flere landbruksbygningen som vil generere gode leieinntekter. Et jordbruksområde for produksjon av livsviktig næring; Mat.

Imidlertid er det onkel Skrue mentaliteten som er den virkelige salgsagenda, dyrking av mer penger. Den underliggende salgstekst klargjør et stort potensial. «Eiendommen ligger ved tettbebyggelse med nærings og boligområde, som gjør at arealene kan bli attraktive fremover.»

Underforstått en omdisponering fra matproduksjon til almen urbanisering med relatert infrastruktur. Potensialet for god kapital gevinst reflekteres også gjennom den stipulerte salgssum.

Utvikling og næringsvekst er nødvendig. Men hvorfor dette skal fortrenge og rasere matproduksjonen blir visstnok en ernæringsmessig Gordisk knute for vårt velferdssamfunn. Gårdbrukere, kommuner og eiendoms spekulanter synes tidvis å sitte i samme karjol. Den offentlige visdom ved oppkjøp, alternativ ekspropriasjon, er ikke et hakk bedre. Disse organer har imidlertid et overordnet nasjonalt ansvar for å bidra til vår matforsyning.

Kommunene på Hedmarken skiller seg så absolutt ikke ut fra Rygge i så henseende. Aktiviteten er i høygir, hvor fragmentering av jordbruk blir til et ytterligere argument for den senere totale rasering. Nedslående at også meglere innen matproduserende landbruksnæringen selv fronter salg av produktive gårdsbruk, som store potensial pengebinger.

Den nedslående utvikling av et potent bærekraftig landbruk viser hvor ignorante våre myndigheter har blitt. Ansvarsfraskrivelse og politisk tåkelegging setter agenda. Landet trenger en langsiktig bærende politikk for evnen til maksimalt bidrag i matforsyning. Den voksende befolkning, med dens fremtidige ernæringsbehov, krever konstruktiv handling!

Stabbursklokkene skulle unisont ringe hver dag i protest mot denne destruktive utvikling. Administrert av Senterpartiet. Om de har noen helhetlig landbrukspolitikk, utover å sette bonden som stemmekveg og offentlige husmenn, beroende på statlige underhold og økonomiske almisser?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke