Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
AUFs skolepolitikk etterlyses
Det haglet med kritikk fra Andreas Meyer, SV-kandidat på Hamar, og AUF etter Hedmark Høyres vedtak om å gi elevene på Hedmarken et større tilbud.

0
Publisert: 24.mar.2015 04:00
Oppdatert: 24.mar.2015 07:04

MENINGER

At AUF er imot innovativ skolepolitikk er ikke noe nytt. Det er tross alt deres moderparti som styrer de videregående skolene i Hedmark, og det er de som burde stilles ansvarlig for hvorfor Hedmark sliter med begredelig statistikk på både resultater, drop-outs og lav sosial mobilitet. På mange måter burde flertallet i Hedmark Fylkesting ta ansvar for at klasseskillene går i arv i Hedmark.

For det første, går ikke Hedmark Høyres vedtak ut på permanent nivådeling. Det handler om å gi elevene et bredest mulig omfang av studietilbud, selv på videregående. For mens AUF ønsker å tvinge alle elevene gjennom den samme kverna, med mindre du velger privatskoler, ønsker vi i Høyre å gi det offentlige større muligheter. «Fellesskolen» til Arbeiderpartiet burde legges på hylla, for til Hedmark AUFs store sjokk, lærer ikke alle likt.

For det andre, er det ikke særlig kontroversielt å mene at på en skole med 1.300 elever, skal man kunne åpne en klasse som har en tyngre, teoretisk hverdag. Som nevnt i forslaget, som jeg sterkt tviler på at Andreas Meyer og AUF har lest, skal dette kun gjøres der det er praktisk mulig. Dersom det går utover resten av elevene skal det altså ikke gjennomføres. Det som også sies i forslaget er at søknadsprosessen skal være lik med de andre linjene. Alle kan altså søke og inntaksprosessen er like rettferdig som ved andre linjer.

Når det kommer til at forslaget er ulovlig, så er det bare å takke og bukke for grunnloven. Eidsvoldmennene innså 201 år før Andreas Meyer, at når det er til folkets beste, kan loven endres.

Det er mye som er bra med Hamar Katedralskole, men den passer riktig nok ikke ideelt for alle. Årsmøtets vedtak er på ingen måte statisk. Dersom Hamar Katedralskole ønsker å åpne klasser for de som er særlig flinke i realfag, språk eller samfunnsfag, så burde også dette være mulig. Det viktigste for oss er at alle får et best mulig tilbud. Ikke et tilbud som passer Andreas Meyer best, ikke et tilbud som passer AUF best – men et tilbud som passer deg som elev best.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke