buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
yrkesfag: Dette er fra NM i yrkesfag der det vises steinlegging.
 
AUFs skolepolitikk etterlyses - igjen
Jeg synes det er ganske fascinere å lese AUF-lederens innlegg om yrkesfag uten noen argumenter for hvordan vi skal gjøre yrkesfag bedre.

0
Publisert: 09.apr.2015 04:00
Oppdatert: 09.apr.2015 07:16

For å få til en endring, kan vi ikke bare sitte å klage – vi trenger konkrete tiltak. Det må fokuseres på løsning, ikke bare problem. Derfor etterlyses AUFs skolepolitikk – igjen.

Jeg har også stor respekt for alle som velger yrkesfag og det hersker ingen tvil om at både rørleggeren og snekkeren i aller høyeste grad trengs, derfor trenger vi en mer tilpasset undervisning til elevene som ønsker å ta fagbrev.

For å hindre frafall på yrkesfag mener Unge Høyre at undervisningen må gjøres mer praktisk, og vi vil ha mer samarbeid med bedrifter og andre aktører for å få til dette. Samtidig trenger man også basisfag også på yrkesfag, men disse bør også gjøres mer relevante for linjen man har valgt. Alle basisfag som for eksempel norsk og samfunnsfag burde reduseres til kun det som er nødvendig for yrkesfagopplæringen og også gjøres mer praktisk.

Å lære et fag igjennom teori passer ikke for alle, det betyr allikevel ikke at man ikke kan tilegne seg kunnskap nok til å ta et fagbrev. Unødig teoretisering av mange fag øker frafallet blant mange teoritrøtte og mer praktisk rettede elever.

I dag er det også mange yrkesfagelever som ikke får fullført utdanningen sin fordi de ikke får lærlingplass. Lærlingplassene som også finnes i dag, er av svært forskjellig kvalitet, noe som også kan føre til at man ikke får fullført. Det opprettes også i de fleste fylker yrkesfaglige klasser på bakgrunn av hvor mange elever som søker. Det er viktig at antall lærlinger og lærlingplasser går overens slik at de aller fleste har mulighet til å fullføre utdanningen sin i bedrift.

Yrkesfagutdanningen vil bli mer bærekraftig om tilbudet av studieplasser og etterspørselen i næringslivet tilpasses. Dette vil både føre til en mer spesialisert utdanning for elevene og enklere rekruttering for bedriftene.

For at skolen skal fortsette å kunne følge med på elevene som er ute i bedrift, bør elevene få gi tilbakemelding og få muligheten til å bytte lærlingplass eller gå tilbake til skolen dersom de ikke trives. Elever bør ha rett til lærlingplassevaluering – akkurat som unge høyre også ønsker at du skal kunne evaluere læreren din mens du er på skolen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat