hacklink
17. sep
Matjord: Lund og Voll, med autrerte på møysommelig opparbeidet matjord.
 
Autrerte boliger i et historisk matfat
De første nybygger som ankom vårt rike naturlandskap hadde en primær misjon, å oppdyrke landet for å kunne livnære seg av naturens grøde. En livsviktig eksistensiell forutsetning for alle mennesker.

Publisert: 20.aug.2019 18:12
Oppdatert: 20.aug.2019 18:21

Med nøysomhet og flid ble landet dyrket og små bosetninger vokste frem. Grunnstenen til det mangfoldige velferdssamfunn vi i dag nyter. Respekten for generasjoners møysomme arbeide forvitres nå på velstandens kapitalistiske alter.

Bosetning og nye innbyggere har ikke lengere et personlig ansvar, men hviler på offentlige instanser som forestår all planlegging og tilrettelegging. Individet blir kun en intetsigende brikke i det offentlig spill. Kommunale politikere og ivrige boligspekulanter samarbeider intimt i planlegging og utbygging av tettsteder og byer. Av helt urasjonelle grunner blir oppdyrket matproduksjon den lidende part i dette. Hamar og Ringsakers politikere er skjønt enige, gjennom den såkalte SMAT-plan, at dyrket mark er et nyttig anliggende for rasjonell utbygging.

Lund og Vold gård er ofret på OBOS/Block Watnes alter, 270 mål med matproduserende jord til nye innbyggere. De ble endog, av Ringsakers rådmann, priset som eneste produsent med nødvendige økonomiske muskler for en slik massiv utbygging! Øyeblikkets ekstase fortrenger klima og fremtidige generasjoners levevilkår. Dette betinger aktivt vern og en vedvarende matproduksjon. Helst under riksantikvarens beskyttende autoritet.

Beboerne krever også mat på bordet, men har vistnok ingen betenkligheter, som førstegangs kjøpere, å påskynde sementering av gravstenen for en livsviktig matproduksjon. Som monsterklosser spiser disse autrerte bygninger opp våre forfedres møysomme arbeid for eksistensiell næring. Regionen bli rasert til et goldt kunstgjort ødeland, velstand og velferd lever heller ikke lenge uten mat på bordet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke