15. sep
NRK: En avgift jeg betaler med glede, skriver Toril Mellum.
Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
 
Avgift jeg betaler med glede
Fremskrittspartiet prøver nok en gang å reise en motstand mot TV-lisensen.

Publisert: 02.feb.2016 04:00
Oppdatert: 02.feb.2016 10:53

Begrunnelsen er at vi ikke trenger en allmennkringkaster fordi vi har andre kanaler som kan fylle den samme rollen.

Jeg har i dag en kanalpakke med 15 alternativer. Antakelig liten i forhold til folk flest. Det burde likevel gi meg et bredt TV-tilbud, men mesteparten av programmene er diverse serier om overfladiske mennesker som lever overfladiske liv, realityserier som ikke gjør oss spesielt klokere, diverse latterprogrammer angivelig laget for å underholde, men som egentlig er om kjendiser som har det moro med andre kjendiser mens vi får lov til å se på.

Takket være NRK har vi mange programmer som går bak nyhetene og viser hvorfor ting skjer. Interessante programmer om historie og vitenskap som bidrar til at vi forstår mer av den verden vi lever i.

Vi har også fått «sakteTV-programmene» som har vakt interesse også utenfor landets grenser og som er et herlig avbrekk fra en medie- og reklameverden som bombarderer oss med sanseinntrykk. Med NRK slipper vi reklamefilmene som ofte har irriterende dårlig kvalitet om som også er irriterende med tanke på de store kostnadene de påfører forbrukere. Denne reklamen er jo ikke gratis, og det er vi som forbrukere som betaler den når vi kjøper varen.

Et reklamefinansiert NRK vil gi også enda en kanal (eller tre) med mer av det samme: Enda flere overfladiske programmer som skal more oss til døde.

Og folk som bare morer seg, trenger ikke tenke eller reflektere og de stiller ikke spørsmål.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke