Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
AVGIFTER: Ordførerne på Hedmarken tror ikke avgiftsnivået er avgjørende for om folk bosetter seg på Hedmarken eller ikke.
 
Avgiftene er ikke avgjørende
HAs spekulasjoner holder ikke vann: Hedmarken på to «topper» I Hedmark samtidig – på avgiftstoppen og på befolkningsveksttoppen

HAs leder 1. juli har headingen «Hedmarken på avgiftstoppen». Lederen bygger blant annet på det årlige, og stort sett det samme, redaksjonelle oppslaget hvert år, om avgiftsutviklingen på Hedmarken. Vi tror ikke nåværende avgiftsnivå er avgjørende for om folk bosetter seg på Hedmarken.

En måned tidligere kunne så samme journalist, Heggelund, fortelle over to sider at «Hedmarken-kommunene sørger for befolkningsvekst i Innlandet – Resten av Hedmark og Oppland mister innbyggere.» Veksten i våre kommuner har vært stor de siste årene. I artikkelen i mai kunne vi lese at i løpet av de to siste år hadde befolkningen i Ringsaker økt med 751, i Stange med 627 og i Hamar med 560, også Løten hadde befolkningsvekst i perioden. I prosentvis vekst ligger Hedmarken over landsgjennomsnittet. Det er derfor, basert på erfaringstall, god grunn til å mene at avgiftsnivået ikke har vært avgjørende for om folk bosetter seg i kommunene eller regionen.

Dette faktum bruker så HAs leder som «et signal om at det er rom for ytterligere økninger» i eiendomsskatten. Et ganske eiendommelig resonnement. Vi kan konstatere at nåværende avgiftsnivå ikke har vært negativt, men det innebærer jo ikke at et høyere nivå i framtiden ikke vil være negativt.

HAs spekulasjoner på dette punkt holder derfor ikke vann, og nettopp vann og rent vann til alle innbyggere vil kunne innebære økte avgifter også framover, selv om eiendomsskatten ligger fast. Særlig gjelder dette der hvor det i dag er spredte anlegg, men også kommuner som Mattilsynet har pålagt å ha mer enn ett vanninntak, slik Hamar er eksempel på.

Det er ikke mange kommunale oppgaver som er viktigere enn å sikre innbyggerne rent vann og trygg vannforsyning. Sikkert vann og andre gode kommunale tjenester, kombinert med kort vei til et felles bo- og arbeidsmarked, er kanskje viktigst når folk velger bosted.

Det er derfor HA med en måneds mellomrom kan plassere Hedmarken på to topper: Avgiftstoppen og Befolkningsveksttoppen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke