15. sep
Grunnlag: Kommunale avgifter er vann, avløp, renovasjon og feiing for en standard bolig på 120 kvm. Vannforbruket er 150 kubikkmeter. Eiendomsskatt er basert på en vanlig bolig på 120 kvm. Alle tall i kroner.
Kilde: SSB/Kostra. Bearbeidet av Huseiernes Landsforbund

Original bildetekst:
 
Avgifter i Stange
Høy eiendomsskatt, høye kommunale avgifter, høye avgifter til HIAS, høye priser til Sirkula og høyt sykefravær.

Publisert: 16.jul.2019 20:13
Oppdatert: 16.jul.2019 20:19

Det er dagens situasjon i Stange kommune, at nabokommunene med lignende styresett sliter med det samme er jo ingen trøst for innbyggerene i dette naturgitte Gosen-lignende område vi kaller Hedmarken.

Så nei det kan så absolutt ikke være avgiftene som er avgjørende for at vi har en positiv trend i tilflytting til Hedmarken og da i særdeleshet Stange kommune. Men blir det mere riktig å skattelegge innbyggerene i et område bare fordi det er et flott og atraktivt område å bo i? Nei vi mener ikke det, vi mener at det må være en rimelighet i hvilke byrder som skal legges på innbyggerene i en kommune.

At Stange kommune skal være en progressiv og fremtidsrettet kommune er vi nok alle enige om, men hvordan vi skal være det er det nok mest at uenigheten står om. Klart vi må ha rent og friskt vann, der om er det ingen tvil. HIAS må gjøre sine investeringer, kommunen må også oppgradere sine vann og avløpssystemer. Ergo må vi nok leve med at disse avgiftene ligger høyt en stund. Det samme kan vi kanskje si om Sirkula, men bare kanskje for om vi i forhold til søppelhåndtering har funnet den mest optimale løsningen gjenstår å se.

Og her er vi ved noe av kjernen i den sosialistiske tankegangen som disse våre kjære kommuner lider under. Styrende partier er ikke villig til å vurdere nye løsninger (som for eks. Statlig styrt eldreomsorg), eller kvitte seg med overflødig byggningsmasse eller verst av alt tydeligvis, nemlig strukturendringer i organisasjonen. Så den foretukne løsningen til Arbeiderpartiet virker å være å bare fornekte, la være å ta inn over seg problemer ( som for eksempel høyt sykefravær),unnlate å prioritere eller rett og slett ved å prioritere feil. Som ved å sette kultur forran eldreomsorg.

Men verst av alt synes det å være når man prøver å skylde på at det har vært mindre overføringer fra Stat til kommunene under sittende regjering, noe som faktisk ikke stemmer. Og at det tydeligvis er en irritasjon å spore fordi muligheten til å drive inn Eiendomasskatt har blitt begrenset under sittende regjering.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke