15. sep
Hockey
 
Avisen blir også en tv-kanal

Publisert: 07.mar.2015 04:00
Oppdatert: 07.mar.2015 04:00

Levende bilder blir stadig viktigere for nettavisene. HATV er fortsatt inne i en læringsprosess, men nå sender vi både direkte og lager tv-serier, i tillegg til de enkle videosnuttene.

Den største utfordringen for HA er at journalistene og fotografene har minimalt med tv-erfaring. Det har vært en enorm omstilling for oss, men vi har gått på utfordringen med entusiasme og lyst til å gi seerne våre noe de ikke får andre steder.Vi har også kjøpt mye nytt utstyr. Det gjør at vi kan sende direkte fra viktige hendelser på bare noen minutters varsel. Vi gjorde det da Vegard Skogheim helt plutselig trakk seg som HamKam-trener. Og vi sendte direkte da Peter Sørensen kom til klubben. I det hele tatt har sport vært HATVs store satsingsområde. Rinkside-sendingene, som tas opp rett etter hockeykampene og legges ut en drøy time etterpå, er av våre mest sette videoer. På det meste har vi hatt 3.000 seere på de sendingene. Tilbakemeldingene forteller også at dette er noe hockeyfolket virkelig vil ha.

Da det nye kjøpesenteret CC Stadion åpnet, gjorde vi et interessant stunt. Vi sendte over tre timer direkte, hvor vi gikk fra butikk til butikk i gågata og endte opp på selve åpningen på CC Stadion. Nesten 4.000 seere var innom denne sendingen, og det forteller at nysgjerrigheten var veldig stor for det nye senteret.

Det tok helt av da vi lagde videoen om griseslaktingen som ungdommen overvar. 15.000 seere fortalte oss tydelig hvordan slike ting kan spres på sosiale medier når det virkelig treffer.

Når alt dette er sagt, er vi ydmyke nok til å innse at vi fortsatt har en vei å gå. Det er mye å lære og vi sender våre folk på kurs for å bli bedre, samtidig som vi får god hjelp av flinke folk utenfor avishuset.

Så må vi også være ærlige og si at ikke alt vi har gjort har vært like vellykket. Julekalenderen ble for seig og lite spennende. Kvaliteten på HATV må være like bra som det vi lager i papiravisen.

Målet er å glede og overraske seerne på en annen måte enn vi gjør i avis-artiklene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke