Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Avlat og flyktninger

Publisert: 04.jun.2015 04:00
Oppdatert: 04.jun.2015 10:07

Er det blitt et politisk spill om hvem som opptrer mest humant i hjelp til flyktninger i og fra Midt- Østen? Høyres Bjørn Hernæs mener det (HA 29.5.). Han sier at det er som «å ville kjøpe seg avlat», og peker på mitt korte innlegg om «Flyktninger og moral»(HA 27.5.).

Innlegget ble skrevet med erfaring i det jeg opplevde i min barndoms kommune, Steigen i Nordland, i perioden 1940-45. Der ble kjærlighetsbudet fylt med innhold og utfordret i de situasjoner krigen skapte i en liten kystkommune med ca.3000 innbyggere. Steigen fikk store tyske festninger med vel 6000 soldater + en fangeleir med russere på vel 1000 personer.

På slutten av krigen kom der strømmende tusener av familier sydover fra Finnmark da tyskerne brente ned alt der. Mange kom til Steigen der de fikk god mottakelse og opphold i vanlige hjem . De ble gitt husrom og fikk hjelp ellers. De fastboende hadde lite av gods og gull, og flyktningene hadde ingen ting. Men alle delte det de hadde.

Det ble utvist et svært godt kollektivt ansvar. Mottoet var: Du skal elske din neste som deg selv. Dette var både lærerike og minnerike år. Det ble vist ekte nestekjærlighet i praksis og var intet avlat fra de fastboende.

Det er den samme ekte nestekjærlighet og ingen avlat mange føler når de nå sier at i vårt land og med vår velstand , bør vi kunne ta imot ti tusen flyktninger fra Syria. De kan da få et trygt og bedre opphold for ung og gammel enn i deres overfylte naboland med økende uroligheter og kaos.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke