17. sep
 
Avskaff aldersdiskriminering
Innfør et forbud.

Publisert: 03.des.2015 04:00
Oppdatert: 03.des.2015 10:05

SeniorHøyre mener det er på høy tid å avskaffe usaklig aldersdiskriminering. Det bør derfor innføres et generelt forbud mot diskriminering på grunn av alder. Norge har sluttet seg til FNs prinsipper for rettferdig behandling av eldre. I tråd med dette må blant annet arbeidsmiljølov, likestillingsloven og domstol gjennomgås.

På den enkelte arbeidsplass er det en jobb å gjøre på alle plan, både med inngrodde fordommer mot eldre arbeidstakere og med å tilpasse arbeidsoppgavene til seniorenes kvalifikasjoner og ambisjoner. Det er all grunn til se på hvordan eldre blir behandlet på arbeidsplassen, for eksempel ved rekruttering, videreutdanning, opprykk og tildeling av arbeidsoppgaver. Det er mange eksempler på at det foregår ting i hverdagen som er nedlatende og diskriminerende.

Diskriminering foregår ikke mindre utenom arbeidslivet. Det er nok av eksempler: nektelse av mobilabonnement, nektelse av bensinkort, reiseforsikring, ulykkesforsikring, medlemskap i enkelte borettslag! Listen kan gjøres lang og eldre har en tendens til bøye hodet og finne seg i uretten.

I Sverige er det innført en generell lov mot diskriminering. Det er gode grunner for å inkludere eldre i det gående arbeidet med en diskrimineringslov også i vårt land. Astrid Nøkleby Heiberg har vist at det nytter. Vi inviterer flere til å delta.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke