23. okt
 
Avslører sin kunnskapsløshet

Publisert: 03.jun.2019 12:05
Oppdatert: 03.jun.2019 12:24

Per Lunde, Ringsaker KrF, avslører i HA 29. mai sine kunnskaper om CO2s innvirkning på klima. Eller for å bruke hans egne ord: «kunnskapsløs». Hvilken vitenskap han støtter seg på bør han kunne vise til. FNs Klimapanel, IPCC, har fortalt oss at den globale oppvarminga har flatet ut de siste 20 åra.

Den menneskelige påvirkning er overkjørt av naturlige variasjoner. Hvor mye CO2 har vi i atmosfæren? Ca 400ppm. 0,04 prosent av dette er menneskeskapt. Sett opp regnestykket, Per Lunde! Fra 1994 til 2012 økte CO2 i atmosfæren med 54 prosent. Ekstremværhendelsene økte ikke i samme periode. Den viktigste «klimagassen» som styrer været og etter hvert klimaet er H2O (94 prosent), sola og hellingsvinkelen på jorda i forhold til den.

Noe Per Lunde sikkert ikke har tatt med i regnestykket sitt, er at mennesket puster ut ca en kilo CO2 i døgnet. CO2-teorien han støtter seg på er falsifisert og holder derfor ikke som sann vitenskap. Les deg opp på Henrys Lov! Enkelt sagt: varmen kommer først, så kommer plantematen CO2. Fotosyntesen. Klimaets historie er også veldig interessant. Les. Eirik Raude drev i sin tid jordbruk på Grønland. Det var skog på Hardangervidda. Det var ikke fossilt, som olje og gass, som sørget for det.

Én ting er at det er delte meninger om betydningen av CO2-utslippene for verdens klima. Men de som tror de har betydning bør i det minste stille seg spørsmålet hvor stor virkning de tiltakene har som de etter beste evne prøver å påtvinge seg selv og andre. Hva koster det ikke, Per Lunde?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke