Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Avsluttende kommentar

Publisert: 04.des.2018 15:49
Oppdatert: 04.des.2018 16:06

Kulvertgjengen lurer på hvorfor vi ikke forholder oss til deres illustrasjon som bygger på JBVs «Tegningshefte Hamar». Vi har valgt å forholde oss til det Jernbaneverket/Bane NOR har kommet med, som er basert på de forutsetninger som gjelder for bygging av ny jernbane, blant annet stigningsgrader, plassering av sporveksler, svingradier mm.

Vi har også prøvd å forholde oss til at ikke alt er kjent av grunnforhold mm, men at man, blant annet gjennom byggingen på Stormyra har gjort en del erfaring med utfordrende grunnforhold. Vi har også forholdt oss til informasjon om hvordan slike anlegg bygges, hva som kreves av anleggsforhold mm.

LES OGSÅ: Hvor har han det fra?

Illustrasjonen til vårt innlegg lørdag er, som nevnt satt inn av HA og således ikke vårt ansvar. At anleggsarbeidet vil bli omfattende uansett sted, er det liten tvil om. Derfor vil ingen løsninger kunne gjennomføres uten at eiendommer må rives. Uten at det er direkte sammenliknbart, kan det nevnes at det i Moss rives 121 bygninger, 69 av dem bolighus (Jernbanemagasinet 4/2018). Nøyaktig hvordan dette vil slå ut for Vest eller Øst i Hamar vet ingen, men vi mener det er realistisk å regne med at en del eiendommer går med.

Vårt trasévalg er uansett heller ikke basert på antall eiendommer, men på et ønske om en jernbanefri Hamarbukt. Da hjelper det heller ikke å forholde seg til disse debattantenes illustrasjoner.

Avslutningsvis vil vi si, hva vi har formidlet flere ganger tidligere til kulvertgjengen: En diskusjon oss imellom kommer ingen vei, vi mener begge grupper det vi mener. Derfor vil vi for vår del avslutte denne del av debatten, med mindre vi blir feilsitert eller tillagt meninger som må korrigeres.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke