15. sep
FOTO: ANNE HAAVE
 
Avsporing til gangs
Pensjonistpartiets invitasjon til å slå ring om Skibladner og Hamarbukta er blitt besvart av leder for Arbeiderpartiets Seniornettverk i Hamar, Jan Larsen. Grunnet flere feil i innlegget hans, svarer vi med noen få linjer.

Tanken bak vennekjeden vi skal arrangere for å hylle Skibladner, er å vise at vi setter stor pris på - og vil ta vare på og verne - den store verdien det er for Hamar og turistnæringen å ha daglig anløp av verdens eldste hjuldamper. Det er et stort privilegium at vi har hatt - og fortsatt har - en så flott turistattraksjon. Vi regnet imidlertid med at invitasjonen ville bli lest slik den var skrevet, og tenkte ikke at det skulle legges til ord som ikke sto der.

HER ER LESERINNLEGGET TIL JAN LARSEN.

Vi skrev at Bane Nor i disse dager utreder grundig både øst- og vest-alternativet slik det er vedtatt. Videre sto det: «I tillegg har vi Kulvertgjengen og Arbeiderpartiets Seniorforum som ønsker å fylle ut Hamarbukta og legge jernbanen i strandkanten». Der leser/skriver Jan Larsen: «fylle opp Hamarbukta, ødelegge Koigen eller miste bryggeplass for Skibladner, slik Pensjonistpartiet påstår i HA 28 mars.»

HER ER INNLEGGET FRA HANSEN OG NYGAARD.

Han skriver: «Seniorene i Hamar Arbeiderparti er plassert i gruppa «mumier» av representanter fra Pensjonistpartiet i HA 28. mars, uten evne til å skifte mening». Dette er jo et ordtak som muligens kunne ha stått i gåseøyne, og var ikke myntet på noen personlig. Kulvertgjengen tok ordtaket helt greit. Videre skriver han: «en litt pussig karakteristikk fra et parti som urokkelig har beseglet eget trasevalg frikoplet fra alt annet».

Hadde Jan Larsen lest PPs program ved forrige valg i 2015, ville han kunne lese: «PP vil arbeide for at det ikke bygges bro eller fylling i Hamarbukta. Vi vil ha jernbanen bort fra strandsonen ved å legge banen i tunnel/kulvert og dermed frigjøre verdifulle tomtearealer i dagens trase til utvikling av byen.» Sitat slutt. Noen i Pensjonistpartiet står fortsatt fast på denne løsningen, mens svært mange av oss har skiftet mening og går i dag for østlig trase. Dette fordi vi ser hvor stort inngrep og ubotelig skade en dobbeltsporet trase vil gjøre i stranda vår. Men i PP er det god takhøyde, og vi har ingen vanskeligheter med å ha ulikt syn i en sak. Skulle bare mangle.

Vi har veldig mange gode venner i Arbeiderpartiet, gode vennskap for livet. Flere av disse vennene vil møte opp og slå ring om Skibladner når vennelenken skal arrangeres. PP har også stått sammen med Ap i mange politiske saker. Vi fikk bygget Finsalhagen Omsorgssenter og vi etablerte blant annet et Brukerråd etter PPs ønske, mens vi var sammen i koalisjon. Vi opplevde alltid et meget godt samarbeid.

Pensjonistpartiet er i likhet med andre partier for et sterkt vern av matjord. Men i noen saker må dessverre verdier settes opp mot hverandre, slik som i jernbanesaken. Dette er den viktigste avgjørelsen for Hamar by i vår historie. Folkehelse, rekreasjon, livskvalitet og livsglede er ikke mindre viktige punkter i programmet vårt, og hensynet til barn og unge skal alltid gå foran i Hamar. Dette er årsaken til at så mange av oss nå går for østlig trase.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke