Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Både melk og ost er sunt

Publisert: 27.okt.2016 14:56
Oppdatert: 27.okt.2016 14:56

Per Kristiansen skriver i Hamar Arbeiderblad 25. oktober i innlegget «Har noen tatt seg et glass ost i det siste?» om forskjellen på å tåle melk og ost.

De fleste i Norge tåler melk. Noen få av oss (to-tre prosent) har laktoseintoleranse. Disse kan fint spise ost og bruke melk og meieriprodukter som er laktosereduserte eller laktosefrie. I tillegg finnes det en svært liten andel av befolkningen (under 1 prosent) som har melkeproteinallergi og dermed ikke tåler melk.

Ost og alle andre meieriprodukter lages fra melk. Gulost er laktosefri, fordi laktosen forsvinner når osten lages fra melken på meieriet. Laktosen finner vi igjen i brunosten, som har et høyt innhold av laktose.

Alle meieriprodukter, uavhengig av om det er melk, ost eller yoghurt, inneholder flere viktige næringsstoffer kroppen trenger, som proteiner, jod, B-vitaminer, kalsium og fosfor. Derfor anbefaler Helsedirektoratet melk og meieriprodukter som en del av det daglige kostholdet.

klinisk ernæringsfysiolog, Opplysningskontoret for Meieriprodukter

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke