hacklink
17. sep
 
Både trist og provosert

Publisert: 10.nov.2016 16:23
Oppdatert: 10.nov.2016 17:17

Som romedøling og mor til barn på Solvin ble jeg både trist og provosert av lørdagens leder i HA og «problemet Romedal»! Romedal har «sakket akterut» og løsningen er sammenslåing av skoler påstås det. For det første har eksamensresultatene økt i Romedal de siste fire årene i både engelsk skriftlig, matte, norsk hovedmål og norsk sidemål! Og både i norsk hovedmål og sidemål ligger de over Stange.

Jeg syns også det er trist på vegne av lærerne. Selv kjenner jeg Solvin best, og siden det er den største barneskolen i Romedal krets er det greit og bruke den som eksempel. Det skal ifølge lederen være vanskeligere å få gode pedagogiske ressurser i vår krets, for søkerlistene er lengre i Ottestad enn Romedal. Det var rundt 70 søkere til en stilling på Solvin så om de har lengre søkerlister i Ottestad er jeg på ingen måte bekymret for at vi i Romedal må «ta til takke med» dårligere lærere. Erfaringen er jo også at vi har utrolig gode lærere!

Jeg syns det er dårlig gjort ovenfor dem og antyde at det er bedre pedagogiske ressurser i Ottestad! Lederen skriver også at det er negativt at det er færre i Romedal som søker studiespesialisering. Tall fra SSB viser at vi kommer til å mangle mange folk med fagbrev i 2030, så jeg er ikke enig i at det er viktig og få flest mulig til og velge studiespesialisering.

At sammenslåing av skoler i Romedal vil gi bedre resultater tror jeg er en påstand som fort kan slå feil. Selv tror jeg noe av forklaringen kan være sosioøkonomiske forskjeller og sammenslåing av skoler vil ikke forandre på det. Og slå sammen skoler i den tro at det skal øke resultatene i Romedal blir et rent forskningsprosjekt i seg selv som fort kan koste oss mange andre viktige verdier.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke