Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Båndlegging og kommunal info

Publisert: 26.okt.2016 14:02
Oppdatert: 26.okt.2016 14:23

Det har gått fram av flere reportasjer i HA at det er mange som er engstelige for hva som vil skje med boligene deres dersom Korridor vest blir valgt. Denne usikkerheten er det ikke vanskelig å forstå. En liknende usikkerhet kan det også være mange i Korridor øst og midt som kjenner på. Jernbaneverket sier at det er Hamar kommunes ansvar å informere om båndleggingen i de to korridorene.

På spørsmål til kommunen om det kommer til å bli sendt ut informasjon til innbyggerne i de to andre korridorene før endelig trasévalg blir tatt, blir det gitt følgende svar:

«Det er ikke noe krav og heller ikke vanlig å sende brev til grunneiere på kommune(del)plannivå, men Jernbaneverket valgte å gjøre det da de kom med sin anbefaling.” Videre: “Vi kommer ikke til å sende ut slikt brev til de som berøres av de alternative trasékorridorene nå før trasévalget er tatt, men det kan være aktuelt å sende ut et brev til de som ligger innenfor båndleggingssonen når vi har et rettskraftig vedtak på trasévalg og plankart.»

Det er etter vår oppfatning uheldig at kommunen ikke har tenkt å sende ut informasjon om båndlegging i Korridor midt og øst i en så spesiell og omfattende sak. Samtidig ser vi at det kan føre til engstelse når informasjonen blir brukt i media som en del av argumentasjonen i jernbanedebatten. Hamar kommune bør så langt som mulig sikre at informasjonen om konsekvensene for beboerne langs de tre alternativene er tilgjengelig på en likeverdig måte. Vi mener at det vil føre til større tillit til prosessene fram mot et endelig vedtak.

Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone er særlig bekymret for ulempene utbyggingen kan føre med seg for innbyggerne i Korridor vest. Vi går ut fra at de nærer den samme bekymringen for dem som eventuelt rammes i Korridor øst og midt. Derfor håper vi at folkeaksjonen støtter oss i kravet om at Hamar kommune gir en åpen og balansert informasjon om hvordan beboerne langs de ulike korridorene vil bli berørt av en mulig utbygging.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke