17. sep
TALLINN: Innelåst i ukjent by. Asgeir Høimoen kaster seg ut i det ukjente.
 
Bak lås og slå

Publisert: 20.mai.2017 09:11
Oppdatert: 20.mai.2017 09:14

De aller fleste som blir satt inn bak låste dører gjør ikke det frivillig. Jeg har derimot gått mot strømmen og latt meg blitt låst inne. Helt frivillig. Jeg betalte til og med for det.

Nei da, jeg har ikke blitt kriminell i løpet av den siste tiden, selv om det kanskje høres sånn ut.

Jeg har bare prøvd det som tydeligvis har blitt en trend rundt om i Europa, nemlig såkalte escape rooms.

Konseptet er enkelt. Du blir låst inne i et rom, og skal komme deg ut igjen ved å løse ulike oppgaver.

På en tur til Estland for kort tid tilbake fant vi ut at vi måtte undersøke hva dette var, i mangel på bedre ting å gjøre.

Samtidig passet det jo bra å få seg selv låst inn i et lite rom etter flere dager med folk på alle kanter. Vi visste lite om hva vi gikk til, men lot oss villig bli sperret inne i et lite krypinn i en litt stusslig, slitt blokk.

Så der sto vi, da. Én time hadde vi på å komme oss ut. Hva som kom til å skje om vi ikke klarte det var det ingen som hadde fortalt oss noe om. Kanskje ville vi blitt holdt der ennå, for alt vi vet. Engelskkunnskapene til den som forklarte oss hva som skulle skje var så som så. Det sto så klart heller ikke noe inne i rommet om hvordan vi skulle komme ut. Det måtte vi finne ut av selv.

Drøyt 40 minutter, litt banning og en liten runde med ommøblering av innvoller etter å ha blitt kastet rundt i en simulator senere, var vi ute av rommet. – Oi, det var veldig kjapt, utbrøt den ansatte til oss da vi kom ut av rommet.

– Tja, tenkte vi. Vi kunne jo like gjerne gjøre det som var meninga, nemlig å komme seg ut. Det var liten vits i å betale for å sette seg ned å titte i veggen i rommet.

Ha en fortsatt innelåst helg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke