Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Bakterieresistens og antibiotika

Publisert: 18.des.2017 14:06
Oppdatert: 18.des.2017 14:12

Det registreres stadig oftere dødsfall, opplyses det, grunnet at antibiotika ikke lenger er så pålitelig /virkningsfull lenger.

Penisillin ble lansert under krigen. I den lange tiden siden, har laboratoriene, tross iherdig forskning, ikke klart å oppdage noe nytt stoff som er virkningsfullt. Helsemyndighetene verden over er bekymret. Det begynner å haste med å finne etterfølgeren, en ny antibiotika. Situasjonen er meget alvorlig.

Kanskje det er nå homeopatien kommer til unnsetning. Dette legemidlet som ble oppfunnet av den tyske lege og farmasøyt Samuel Hahneman på midten av 1800-tallet. Hans homeopatiske midler har i snart 200 år vært anvendt verden over, i følge Wikipedia, mot bakterielle sykdommer, og mot virus. Mot virus har legene ikke hatt noe alternativ. Uten at det hittil er registrert noen tilsvarende resistens.

På legehold blir det hevdet at denne resistente situasjonen i stor grad skyldes overforbruk av antibiotika. Legen har gitt det «for sikkerhets skyld». Nå er man kanskje kommet til det punkt at homeopatiske midler må tas i bruk av legene, i stedet for sine antibiotiske midler. For det første for å dempe overforbruket, og for at helsevesenet skal få erfaring for at homeopatisk behandling kan være et tillegg til eller et alternativ til ortodoks legebehandling.

Homeopati som behandlingsmåte er utbredt i Europeiske land. I Skandinavia – særlig i Norge – har man fra legehold derimot klart å stå i mot videre innføring ved sin «det er bare sukkerpiller – gjør verken godt eller vondt». Det anerkjennes at midlene ikke har farlige virkninger, men de skulle bare vite hvilke resultater man oppnår i realiteten! På kort tid kan en pillekur fjerne for eksempel den virusbaserte musepesten og hudsykdommen molusk, opptrer særlig hos små barn, og som legene ikke har noe middel mot.

Måtte en slik informasjon komme for helseministerens øyne og ører, som første ledd i kampen mot den fryktede bakterie-resistensen. Og som en start på å fjerne uvitenheten om den homeopatiske behandlingsmetoden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke