Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Bane Nors miljøparadoks

Publisert: 27.jun.2019 14:09
Oppdatert: 27.jun.2019 14:09

Det er et paradoks når Bane Nor snakker om miljøvennlig transport av folk og gods, mens de feier sin egen dritt under teppet framfor å renske opp på dagens jernbaneområder i Hamar.

Dette er nok noe som gjelder Bane Nors virksomhet andre steder i landet også, men i Hamar ligger forurensningen etter over 130 års jernbanevirksomhet helt ned mot grunnvannsspeilet og i mer eller mindre kontakt med Norges største innsjø.

Hvor er engasjementet til Natur- og Ungdom, MDG og andre miljøorganisasjoner rundt disse forurensningene og risikoen det innebærer både nå og på sikt?

Dette er langt mer alvorlig enn maks 10–30 dekar matjord mellom Børstad og Thommelstad som blir borte ved bygging av trasé øst.

Den matjorda kan for øvrig samles opp og brukes andre steder eller fordeles oppå en landbrukskulvert som vil minimere inngrepet.

På Hamar kommunes hjemmesider kan man lese en utredningsrapport om forurensningen på Bane Nors områder i Hamar. Rapporten kom i 2002 og har tittelen: Hamar stasjonsområde Miljøteknisk grunnundersøkelse, fase 1 og 2.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke