16. sep
 
Bangsberget og «Strandsone Mjøsa»

Publisert: 01.jun.2017 17:28
Oppdatert: 01.jun.2017 17:53

For mer enn 10 år siden startet fylkesmennene, fylkeskommunene og kommunene rundt Mjøsa et prosjekt «Strandsone Mjøsa» med målsetting å få en mer samlet vurdering av strandsonen i forhold til hytte- og boligbygging og friluftsliv langs Mjøsa. Hvor langt er dette prosjektet kommet og hvordan passer de planlagte steinbrudd ved Bangsberget inn i en slik sammenheng?

Knuseverk og sorteringsverk for stein er meget støyfremkallende og åssiden på motsatt side av fjorden vil bli spesielt sterkt utsatt hvis forslaget blir tatt til følge. Denne delen av kommunen fra Brumunddal sentrum og sørover med en stor befolkningsmengde og sentrumsnære arealer egnet for ytterligere boligbygging vil bli betydelig belastet av støy.

Et mulig steinbrudd så nær strandsonen vil trolig ha relasjon til dette prosjektet og medføre at planlegging må ta hensyn til dette. I utgangspunktet må det være kommunens plikt å finne løsninger som påfører naturen og innbyggerne minst mulig belastning.

Vi må gå ut fra at de folkevalgte ser dette og tar mer hensyn til natur og befolkning enn kortsiktige økonomiske interesser.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke