Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Bankenes «kreative lurerier»

Publisert: 14.sep.2017 19:29
Oppdatert: 14.sep.2017 22:25

Jeg leste for en tid siden i Aftenposten at Norges største bank, DNB, ved hjelp av aggressiv markedsføring bidrar til økt lånevekst (nordmenn nærmer seg gjeldstoppen i Europa). Banken gir lån på noen få minutter med sikkerhet i stadig økende boligverdier.

«Dette er moro», sa DNBs sjef Rune Bjerke til Aftenposten 4. september. Hva var det som var så gøy? Jo, den nye ordningen med aksjesparekonto. Dette er en ny type konto hvor personer kan spare alle sine aksjefond og enkeltaksjer på en konto. «Spar skatt – du betaler først skatt når du tar gevinsten ut fra kontoen» står det i reklamen for nevnte konto.

Medfører dette riktighet? Nei, de som har fondsandeler på aksjesparekonto skal betale samme skatteprosent som de som ikke har slik konto. Derved blir reklamen villedende. Hva gjør Forbrukerrådet? Rådet sier: «Dette er ikke akseptabelt», og lar det være med det? Naturligvis må Forbrukerrådet ta grep overfor villedende reklame, noe som bør være en av rådets viktigste oppgaver.

I følge HA 7. januar i år vant advokatfirmaet Mageli i Hamar over DNB i Oslo Tingrett. Saken gjelder et massesøksmål mot DNB. Søksmålet gjelder om hvorvidt DNB utførte så aktiv forvaltning av kundenes penger som var investert i aksjefond som banken påstod. 180.000 kunder i DNB skal ifølge Forbrukerrådet ha betalt for store forvaltningshonorarer.

Taper banken denne saken, må den betale ut et beløp på mange hundre millioner. DNB anket saken, men ifølge Aftenposten 5. september avviste Høyesterett anken, så nå er det klart for landets største gruppesøksmål. Kanskje får Rune Bjerkes DNB seg en skikkelig nesestyver?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke