10. des
Før riving: Fjellpanorama i fliser og et bittelite hjørnebadekar er vel ikke akkurat vår stil. Nå er det full rivestemning på badet. Dessverre sitter flisene innmari godt... Foto: privat
 
Bare flisespikkeri

Publisert: 27.jul.2019 09.52
Oppdatert: 27.jul.2019 10.05

Det rives bad hos oss for alle pengene. Ganske så bokstavelig talt.

Det var for omtrent en måned siden vi bestemte oss for å gyve løs. Både samboeren og jeg, som har atskillig kortere fartstid i huset enn hun har, har sett oss lei på det gamle, slitne badet.

Fra den nesten, men ikke helt, retrokule oransje vasken til det merkelige påfunnet med det flislagte fjellpanoramaet på den ene veggen. Glassdøra som tok opp halve rommet, og det ukomfortabelt lille hjørnebadekaret. Forrige huseier hadde noen fikse idéer som vi liksom ikke helt har tatt til oss selv.

Så nå har vi gitt oss ut på prosjekt «extreme bath-over 2019». Intet mindre. De siste ukene har mine følgesvenner herr brekkjern, fru slegge og sparkel junior fått mye å bryne seg på. Med flis-spruten stående veggimellom, og servant, speil og gammelt tapet skrotet dit pepper’n gror, har vi gitt oss i kast med livet som innsats. Her skal fornyes.

Så var det disse flisene. Nevnte jeg at forrige huseier hadde mange fikse idéer? Av alle hans mer eller mindre heldige påfunn, må flisleggingen av badet være en av de få greiene han faktisk fikk til. For de flisene er noen stabeiser når de først skal av veggen. Å si at jeg blir gjennombløt av svette etter ti minutter med krigføring bevæpnet med brekkjern av hardeste sort, er overhodet ikke å ta i.

Her om dagen fikk jeg et bilde av samboeren. Det vil si, et bilde av en blodig legg. Nok et offer for den store fliskrigen. Men nå nærmer vi oss slutten.

Så skal jo det hele bygges opp igjen. Det skal bli godt. Men det er nå pengene virkelig tar vingene fatt og flyr av gårde...

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke