16. sep
 
Barn i Hamar som forsøkskaniner

0
Publisert: 03.jun.2015 04:00
Oppdatert: 03.jun.2015 07:10

I 2012 vedtok de borgerlige byrådspartiene (Frp, Høyre, Venstre og KrF) i Oslo å selge 10 barnehager til private og konkurranseutsette sju barnehager. Etter mye foreldreprotester og uro blant de ansatte valgte en å gå ned til salg av sju barnehager og konkurranseutsetting av tre i 2014.

En foreløpig evaluering (Aftenposten 28. mai) er nå gjennomført og byrådet konkluderer med at det ikke er aktuelt verken å selge eller å konkurranseutsette flere barnehager.Erkjennelsen er saktens til å forstå; Den omstridte prosessen ga ikke noen innsparinger av betydning. Flertallet av de nevnte barnehagene ble sågar dyrere å drive.

Hva verre er: 55 av de 170 ansatte har i løpet av kort tid sluttet. Spesielt har frafallet vært stort blant de fagutdannede. 32 førskolelærere har forsvunnet sammen med tre barnehagebestyrere og 20 assistenter. Andre valgte å ta AFP for å slippe å bli en del av dette ideologiske eksperimentet som ble akkurat så mislykket som opposisjonen sa i forkant.

Resultatet en sitter igjen med er at gode fagmiljøer bygget opp over flere år i disse barnehagene er revet opp. En kan bare forestille seg hva foreldrene tenker om hvordan det er å være barn i institusjoner som opplever så mye gjennomtrekk av ansatte.

Velgerne i Hamar kan være forvisset om at Hamar Arbeiderparti aldri kommer til å bruke barna som forsøkskaniner for blåblått ideologisk askeavkok. Kan velgerne i Hamar få en garanti for at verken Høyre, Frp eller Venstre, om de kommer i posisjon, vil utsette barna og våre ansatte i barnehagene for denne type ideologiske eksperimenter?

Listekandidat for Hamar Arbeiderparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke