Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Barneskirenn: La barna få konkurrere på barnas premisser, skriver Hilde Gjermundshaug Pedersen.wFoto: Lise Åserud, SCANPIX
 
Barn og konkurranser på ski
Vanligvis gidder jeg ikke å kommentere andres meninger.

Publisert: 11.feb.2015 06:42
Oppdatert: 11.feb.2015 07:04

Men ettersom Tommy Olsen i Hedmark Skikrets (HA 9. februar) er i tvil om han skal le eller gråte, så er min mening at det er artigere å le enn å gråte. Problemet med å mene det, er at andre kan ha andre meninger, og da fortsetter skriveriene, for det er helt sikkert noen som har fasiten på hva som er best.

Fakta er at Ringsaker Blad tok en liten bit ut av en større sammenheng, og lagde en sak ut av det de syntes var kontroversielt. Jeg ble ikke feilsitert, men budskapet mitt ble ikke med. Det jeg sa, og mente var: La barna få konkurrere, men på barnas premisser og i flere forskjellige aktiviteter. I den grad det er ønskelig eller ikke med resultater, så er det nok først og fremst foreldrene som gjør resultater til et problem.

Da jeg vokste opp for en generasjon eller to siden så konkurrerte vi om alt mulig. Vi gikk på ski, syklet og løp om kapp til og fra skola, og til og fra trening. Vi lærte både å vinne og tape. Det var til alt overmål både skoleskirenn og skjold-konkurranser. Det var også et diagram på veggen i klasserommet hvor man kunne fargelegge en rute for hver mil man hadde gått på ski.

Men det var slik den gangen, som det burde være nå, det var helt frivillig å delta, og det var de som ville delta som deltok, og ikke de som ikke ville men som hadde foreldre som ville. Jeg kjenner heller ingen av de som deltok som har fått noen skader eller andre varige men av dette.

I dagens samfunn så skal man skånes og beskyttes mot alt mulig, og i mange tilfeller er sikkert det riktig, men er det feil at de som vil konkurrere på sine egne premisser får lov til å gjøre det?

Jeg vil understreke at jeg ikke har fasiten på dette, men i mitt hode er det ikke noe farligere å løpe om kapp med hverandre, enn å sitte stille å trykke på en mobiltelefon eller en ipad hele dagen.

Jeg registrerer at fasiten finnes i HSK, og oppfordrer dere samtidig til å diskutere med deres medlemmer i andre fora enn i media.

Ha en fortsatt fin vinter, enten ute i marka eller med nummer på brystet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke