Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Barn og unge først
Alkoholpolitikken i Hamar.

Publisert: 14.apr.2016 04:00
Oppdatert: 14.apr.2016 10:31

Alkoholservering og skjenketider er oppe til behandling i Hamar-politikken i disse dager. Noen politikere har allerede tatt standpunkt og vil lempe på det bestående regelverket for alkoholservering i Hamar. De trosser dermed både politiets synspunkter og meninger, og de trosser kommuneoverlegens klare og ansvarlige råd i denne saken.

Idrettsforbundet sier klart sine meninger når det gjelder idrett og alkohol. Det teller heller ikke særlig. Her er det hensynet til oss selv som skal veie tyngst:

JEG SELV vil ha øl eller vin før jeg går på ishockeykamp og selvsagt etter kampen, selv om det er hundrevis av barn til stede.

JEG SELV vil ha øl eller vin i velværeavdeling, selv om dette er i et folkehelseanlegg der det vrimler av barn.

JEG vil også ha adgang til å få servert øl eller vin i de få minuttene jeg er hos frisøren.

Da vi sa ja til å stå på valgliste ved kommunevalget i Hamar, sa vi allerede da et klart ja til å bli å bli folkevalgte i en kommune som skal arbeide for «Barn og unge først». I alle saker som behandles står det «Konsekvenser for barn og unge». Skal det ikke gjelde i saken om alkoholservering i kommunen vår?

Jeg vet at jeg med dette innlegget helt sikkert vil provosere noen. Det bekymrer meg ikke. Det som bekymrer meg er hvilke signaler politikerne og vi voksne sender med barn og unge framover i livet - at det må alkohol til for at man kan være skikkelig glad og fornøyd.

Jeg ønsker ikke med dette innlegget å holde noen moralpreken for voksne, ansvarlige mennesker. Men som folkevalgt tenker jeg mest på barna og de unge og deres framtid, og jeg vil etter beste evne fortsatt arbeide for «barn og unge først».

Jeg minner samtidig om det intelligente folkevettrådet: Der er ingen skam å snu.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke